Århus Kommunes SAP-projekt endelig søsat

Med ni måneders forsinkelse har Århus Kommune for første gang posteret i sit nye SAP økonomistyringssystem. Systemet er med 3.000 brugere det største og mest ambitiøse projekt af sin art i landet for KMD.

Efter næsten tre års forberedelser og ni måneders forsinkelse er Århus Kommunes nye SAP økonomistyringssystem endelig klar til brug.

- Udviklingen og implementeringen af systemet har været et megaprojekt, som vi har lagt virkelig mange mandetimer i, fortæller økonomichef Hans Nikolaisen fra Århus Kommune.

SAP-systemet er udviklet af KMD med henblik på at servicere 3.000 brugere i Århus Kommune.

De mange brugere er fordelt på deciderede superbrugere samt andre medarbejdere i kommunen, der kun perifert kommer i berøring med systemet via vareindkøb.

Forsinkelse uden dramatik

Ifølge Hans Nikolaisen er forsinkelsen på systemet på ni måneder uden dramatik.

- Vi har aftalt med KMD at udsætte brugen af systemet til 1. december. Det skyldes, at systemudviklingen har været en stor mundfuld for både KMD og Århus Kommune.

- Hertil kommer, at vi med en implementering 1. december 2006 kan starte det nye system gradvist på et helt nyt regnskabsår for 2007. Så mange faktorer har spillet ind, siger han.

Rent bogholderimæssigt påpeger Hans Nikolaisen, at kommunen ville have haft problemer med at overføre data fra det gamle økonomisystem til det nye midt i regnskabsåret, hvis systemet var taget i brug planmæssigt 1. april.

Forsøgskaniner i et ambitiøst projekt

Der ligger en stor udfordring for Århus Kommune for at gå i gang med systemet – ikke mindst med hensyn til uddannelse af medarbejdere.

Men for KMD er der også mange problemstillinger, der dog i sidste ende kan vise sig at blive en kæmpegevinst for selskabet.

- Man kan roligt sige, at vi er forsøgskaniner for KMD til at implementere SAP-løsninger i landets kommuner. Vi er dels store og dels har vi mange krav til udformningen af systemet. Det udmønter sig dog i sidste ende til en masse know-how hos KMD om, hvordan SAP løsningen kan tilpasses den kommunale sektor i stor stil, siger Hans Nikolaisen.

Administerende direktør Lars Monrad-Gylling hos KMD godter sig da også over, at implementeringen endelig er på plads.

- Det har været en stor tilfredsstillelse, at systemet endelig kommer i drift, siger han.

Lars Monrad-Gylling oplyser, at Hvidovre Kommune i maj 2006 som den første kommune har udrullet KMDs SAP-løsning.

I ialt syv kommuner vil ved årsskiftet have SAP-løsninger i drift.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere