Novell: Tilret åben standard til Microsoft

Novell foreslår, at man fjerner OpenDocument-features, som ikke findes i Microsofts Open Office XML. Samtidig skal features som findes i Microsofts Open Office XML tilføjes OpenDocument.

Formatkrigen mellem den ECMA-godkendte Microsoft Open Office XML (OOX) og den ISO-godkendte OpenDocument (ODF) blusser op igen.

Det sker tre uger efter, at Novell og Microsoft indgik samarbejde om interoperabilitet mellem open source verdenen og Windows-verdenen.

Mens Microsoft står bag OOX, anvendes ODF blandt andet af open source office-pakken Open Office og har opbakning fra IBM, Oracle, Sun og andre it-firmaer.

Skal være kompatibel

I en mail til OpenDocument-udviklerlisten foreslår Florian Reuter fra Novell, at OpenDocument-formatet tilføjes nogle bestemte features, så det bliver kompatibelt med Microsofts Open XML-format.

Samtidigt foreslår Florian Reuter at fjerne features i OpenDocument-formatet, som Microsofts Open XML-format ikke understøtter.

Lederen af ODF-listen, Michael Brauer fra Sun, svarer tilbage, at han synes Florian Reuters forslag er ubalanceret og at OOX bør tilrettes, så den passer med ODF:

- Jeg synes ærligt talt, at din liste er lidt ubalanceret. Den foreslår at tilføje Word/OOX-features (Microsofts Open Office XML, red.), som ifølge dit synspunkt mangler i OpenDocument (...), men i stedet for at tilføje OpenDocument-features som OOX/Word mangler, vil du lade dem udgå af OpenDocument, lyder det fra Michael Brauner.

Han er overrasket over forslaget.

- Jeg er lidt overrasket over, at du foreslår det til OpenDocument TC (Teknisk Komite for OpenDocument, red.), især da Novell er medlem af ECMA TC45 (Teknisk komite for Microsoft Open Office XML, red.), og derfor skulle være i stand til at stille forslag til OOX, skriver han.

Det er jo ren teknik

I et svar bedyrer Florian Reuter, at det er ren teknik det handler om. Ikke politisk spin.

- Lad venligst være med at spinne politiske issues ud af teknisk information i en teknisk komite. Hvis jeg (eller en anden) som sender information bliver konfronteret med politik (...) vil de tekniske komiteers arbejde blive meget skadet.

I den foreløbigt sidste kommentar svarer Michael Brauer blandt andet:

- Hvis OpenDocuments text:sections ikke kan mappes til OOX, så vil en udvidelse af OOX være den teknisk korrekte måde at løse det på, men det er ikke i denne tekniske komites scope.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere