Chr. Rovsing klar med endnu en børsnotering

En af dansk it's gamle kæmper, Christian Rovsing, forventer, at en børsnotering af softwarevirksomheden Rovsing udover at indbringe 60-70 millioner kroner kan blive en murbrækker til amerikanske og europæiske kunder.

Christian Rovsing, der er en af de absolutte veteraner i den danske it-branche går på børsen med softwarehuset Rovsing A/S, og det er ikke den karismatiske it-pioners første entre på børsen.

Tilbage i 1994 var Chr. Rovsing medstifter af batteriproducenten Danionics, der blev noteret på Københavns Fondsbørs i januar 2001. Rovsing selv sad som bestyrelsesformand i selskabet frem til 2000.

Mellem 60 og 70 mio.

Børsnoteringen af Rovsing A/S, der ventes at indbringe mellem 60 og 70 millioner kroner, skal ifølge bestyrelsesformand Søren Anker Rasmussen også tjene som en døråbner til amerikanske og europæiske kunder inden for rumfarts- og automobilindustrien.

- Vi tager de erfaringer og den viden, vi har fra forsvarsindustrien, og tilbyder den til forsvars- og bilindustrien. Biler vil i fremtiden have over 100 software-komponenter, der skal spille optimalt sammen. Og det er netop vores styrke, siger Søren Anker Rasmussen til Børsen Nyhedstjeneste, BNT.

Signal om seriøsitet

Virksomheden er forholdsvis stærk rent finansielt, men vil gerne børsnoteres for at sende et signal om seriøsitet til de betydende kunder både i Europa og i USA.

Derfor sker børsnoteringen heller ikke på en af de mindre børser, men på Københavns Fondsbørs - OMX.

De seneste år har selskabet Rovsing præsteret en årlig vækst på 20-30 procent.

Omsætningen er især kommet fra opgaver løst for den europæiske rumindustri, med European Space Agency (ESA) som den største kunde.

Rovsing deltager gennem samarbejdet med ESA i udviklingen af det europæiske navigationssystem Galileo og en europæisk rumfærge.

Virksomhedens speciale er test af softwaresystemer, og den har i sit CV referencer til både Nato og CERN.

Student fra Vestre Borgerdyd

Christian Rovsing blev født i 1936 og var fra 1963 han direktør for Christian Rovsing A/S, der gik konkurs i 1984. En del aktiviteter blev ført videre i Christian Rovsing af 1984 A/S og andre virksomheder.

Blandt de mere kendte danske it-virksomheder, som havde deres rødder enten i Rovsing-medarbejdere eller i teknologier, der oprindeligt var udviklet hos Rovsing, var for blot at nævne nogle CRI, CMA, Dataco, Olicom, Cocom, Procos, Uniras og Scanview.

Prominente forhenværende

Også en række Rovsing-medarbejdere blev i de følgende år markante it-topchefer og iværksættere.

Det gælder blandt mange andre tidligere formand for IT-Brancheforeningen Claus Jepsen (CMA), Lars Stig Nielsen (Olicom), Asbjørn Smitt (Olicom, Contex), Steen Hansen, Jens Langeland Knudsen og Chris Krishnaswamy (CRI), Søren Anker Rasmussen (Procos), Jørgen H. Nielsen (Seven Technologies), Samir Lehaff (TouchWave), Jørgen Balle (Oracle Danmark), Jørgen Staal (Enator) og Ragnar Norddahl (Apollo Computer, Tata).

Udbudsprisen for de nye aktier bliver 10,65 kroner per aktie, og selve salgsperioden løber fra 13. til 24. november. Børsprospektet er tilgængeligt i dag, og startdatoen for aktiernes frie handel bliver sandsynligvis 5. december.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere