EET Nordic har fremgang og kæmpegæld

It-distributøren EET Nordic har fremgang i bruttoindtjeningen, men hænger stadig på en bankgæld på mere end 100 millioner, hvilket gør selskabet stærkt afhængig af et godt forhold til sine finansielle forbindelser.

Fremgang gennem de sidste fem år ændrer ikke på, at it-distributøren EET Nordic fortsat har negativ egenkapital og en gæld til banken på mere end 100 millioner kroner.

- EET har altid haft negativ egenkapital og en hulens masse gæld. Sådan er det, og vores kapitalfondsejere og kreditorer kigger derfor i højere grad på, hvad driften kan genere end hvad bundlinjen viser, siger Jan Holmetoft Iversen, koncern-økonomidirektør, EET Nordic.

Overskud halveret

Driftsresultatet (EBIT) er de sidste fem år gået frem til 24,2 millioner kroner, og det er ifølge EET's ledelse tilfredsstillende.

Knap så tilfredsstillende er det, at overskuddet er mere end halveret til godt fem millioner kroner, men det er der ifølge økonomidirektøren en helt naturlig forklaring på:

- Bankerne vil have renter af deres lån. Sidste år fik Nordea små fem millioner kroner i rente, mens banken i år har fået knap 17 millioner, og det giver sig naturligvis udslag på bundlinjen.

EET har i flere år haft forskellige aftaler med sine finansielle forbindelser, hvilket blandt andet har betydet, at selskabet slap for at betale nogle renter af betydning.

Nu skal der falde renter, men til gengæld har EET Nordic fået en ny aftale, der sikrer selskabet en solid kredit passende for en virksomhed med en omsætning på trekvart milliard kroner.

Priserne skrider

EET blev stiftet tilbage i 1997, og det var oprindelig meningen, at selskabet skulle have været børsnoteret og tjent en masse penge ad den vej.

Men så brast den herostratisk berømte it-boble, og resten er historie.

Siden da er priserne styrtdykket og har gjort det til noget af en øvelse for distributørerne at holde bundlinjen i det sorte felt.

- Priserne skrider næsten hurtigere, end du kan nå at sige bøh. Groft sagt, så sælger vi det dobbelte antal enheder og tjener det halve, siger Jan Holmetoft Iversen, der peger på automatisering og effektivisering som de få veje, EET kan gå for at optimere forretningen.

Ordrer kommer online

Med hensyn til automatisering er online-ordrer en hjørnesten.

EET's tidligere udmeldte mål om at modtage 40 procent af samtlige ordrer online i 2007 blev nået allerede i sommer.

- Det næste mål må nu være mere end 50 procent ordrer via internettet i 2007, siger Jan Holmetoft Iversen, der forventer, at 2006/07-resultatet som et minimum når det forgange års.

Selv det bliver sværere at optimere og effektivisere, stiger antallet af transaktioner hvert år med 10-14 procent, så alene her er der lidt stigende indtjening at hente.

I regnskabsåret 2003/03 nedskrev en af ejerne CVC Capital Partners gælden i EET med 162 millioner kroner, og siden da er det gået den rigtige vej om end i adstadigt tempo.

- På et tidspunkt er gælden væk, og så ser det sjovere ud, lyder det forventningsfuldt fra økonomidirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere