Mondo nåede lige akkurat i mål

It-servicevirksomheden Mondo, der netop er blevet noteret på Københavns Fondsbørs OMX, solgte 2,6 ud af 3,9 millioner nye aktier, hvilket gav et provenu på 30,2 millioner kroner - 200.000 kroner over minimumsmålet.

It-driftsselskabet Mondo fik solgt 2,6 ud af 3,9 millioner aktier ved den netop overståede notering på Fondsbørsens OMX-indeks, som er indekset over de største børsnoterede danske selskaber.

Salget gav virksomheden et provenu på 30,2 millioner kroner, hvilket er 200.000 kroner højere end det annoncerede minimumsprovenu. Håbet var at få solgt samtlige 3,9 millioner aktier, hvilket ville have indbragt et provenu på 45 millioner kroner.

- Nej, vi er ikke utilfredse med, at vi kun fik solgt for 30,2 millioner kroner. Havde vi håbet på at få solgt for 45 millioner? Ja selvfølgelig, siger Anders Chr. Andersen, administrerende direktør, Mondo.

Ikke spor dramatisk

Anders Chr. Andersen mener ikke, at der er den mindste dramatik i, at salget kun lige akkurat nåede over det annoncerede minimumsprovenu på 30 millioner kroner.

I pressemeddelelsen udsendt i forbindelse med børsnoteringen citeres Mondos direktør for, at der "har været en overvældende interesse" for børsnoteringen på trods af, at der kunne have været solgt 50 procent flere aktier.

- Jeg synes, der er dækning for den "overvældende interesse". Det er ikke nemt at skaffe de 500 forskellige aktionærer, som en sådan børsnotering kræver, siger Anders Chr. Andersen.

Opkøb for 100 millioner

Planen for de kommende tre år er at købe op for op mod 100 millioner kroner. Udover de 30 millioner fra børsnoteringen kan Mondo finansiere opkøbene ved at udstede yderligere tre millioner aktier og endelig ved at tage penge fra driften af virksomheden.

Både Mondos bestyrelsesformand og Anders Chr. Andersen har selv købt aktier ved børsnoteringen. Tegningen af de 2.625.412 nye aktier er fordelt på 527 aktionærer, heriblandt it-investoren Erik Damgaard. Dermed er Mondo den største notering af en it-aktie på OMX siden 2001.

Første dag hvor Mondos aktier handles på Købehavns Fondsbørs OMX forventes at blive fredag den 6. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere