Skal der satses nordisk eller globalt i spilbranchen?

Hele den nordiske spilindustri er samlet til Nordic Game 2006 for at drøfte regionens fremtid i denne globale milliardindustri. Men spørgsmålet er, hvad skal der egentlig satses på? Smalle spil til det nordiske marked eller internationale blockbusters?

I går fik fem nordiske spilfirmaer den første pose penge fra Nordisk Computerspilprogram, et samarbejde om at støtte adgangen til nordiske computerspil for nordiske forbrugere. Det skete på messen Nordic Game 2006 i Malmø.

De heldige spilfirmaer får støtten, fordi de har valgt at satse på spil, der tager udgangspunkt i den nordiske kultur og dermed adskiller sig fra de Blockbuster-spil, der topper alverdens computerspilhitlister.

Men spørgsmålet er, om det er den type spil, der kan give Norden en plads i spilindustrien, hvor konkurrencen er spidset voldsomt til i de senere år.

Smalt eller bredt

Skal der satses smalt på den nordiske kultur, eller skal vi i stedet forsøge at ramme det globale marked i bedste Hollywood-stil?

Eller som nogle ville have udtrykt det i 70’erne: Vi vi kapital eller kultur?

I Frankrig, for eksempel, satser man på statsstøtte i spandevis, men de fleste af de film, der støttes, har i bedste fald et meget smalt publikum.

Ikke specielt nordisk

Så trods det fine formål er det spild af skattepenge. I Danmark ynder vi at henvise til Hitman-spillene, når det handler om den fantastiske danske spilbranche.

Men selvom Hitman-serien måske nok er original, er den ikke specielt nordisk – og netop derfor har den kunnet slå igennem globalt.

Og mens de heldige spilfirmaer fra Norden i går fik i alt to millioner kroner i støtte, så var budgettet til det seneste Hitman-spil på 140 millioner danske kroner, så der er brug for statsstøtte af en helt anden størrelsesorden, hvis Danmark skal have et nyt IO Interactive.

Støtten er vigtig

Statsstøtten er ikke desto mindre vigtig, fordi den giver producenterne et skub og muliggør at banker og andre pengetanke overhovedet vil tale med producenterne.

Hvis Danmark og Norden vil bide skeer med de tunge drenge fra Nordamerika og Asien, bliver vi så nødt til at smide den nordiske kulturarv over bord og i stedet pumpe statsstøtte i de Blockbuster-projekter, som kan give adgang til verdensmarkedet og dets enorme kapital?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere