Unge lokkes til natklubber via chatforummer

Natklubber og værtshuse bruger de unges mødested DKBN, til at lokke de unge ind som kunder. Ulovligt, lyder kritikken fra Forbrugerombudsmanden.

Unge på den populære danske hjemmeside DKBN risikerer at blive mødt med ulovlige reklamer.

Ifølge selskabet Freeway, der står bag det danske ungdomssite, kontakter diskoteker og natklubber de mest tjekkede unge brugere for at få dem til lokke andre brugere med ind som kunder på beværtningerne.

- Natklubberne bruger vores sites til at kontakte de populære brugere. 18-20-årige flotte piger fra Nordsjælland får utroligt mange tilbud fra natklubberne. De er jo den type gæster, der trækker mange flere kunder med sig, siger Jesper Rydahl, direktør for DKBN (Denmark By Night).

Populære netværk

Sociale netværk som blandt andre Arto.dk og DKBN er yderst populære blandt børn og unge. Mere end 550.000 registrerede brugere anvender Arto.dk, der ifølge selskabet primært anvendes af unge under 25 år.

Forbrugerombudsmanden mener, at det er i direkte strid med ordlyden i den nye markedsføringslov, at diskoteker og natklubber forsøger at lokke de unge til via ungdoms-forummerne.

- Det er i strid med god skik at bruge børn og unge i markedsførings-øjemed, siger Birgitte Wested, fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden, der dog ikke vil forholde sig konkret til sager, som ikke har været behandlet af myndighederne.

Hun påpeger dog, at det kan være i strid med forbuddet mod spam i den nye lov §6, når natklubberne henvender sig uopfordret elektronisk til de unge.

Ifølge Birgitte Wested må børn og unge desuden ikke bruges til skjult markedsføring ved at påvirke kammerater. Det skyldes, at de unge er særligt sårbare overfor den slags form for påvirkning.

Freeway: Ikke noget problem
I Freeway afviser man totalt, at kontakten mellem brugerne på DKBN og natklubberne skulle være et problem.

- Brugerne melder sig jo selv på vennelister inde på DKBN, hvor de kan få tilbud fra natklubberne eller en promotor for en natklub, siger Jesper Rydahl.

Han fremhæver, at der intet skjult reklame over trafikken. Det er åbenlyst, at det er klubberne som gør reklame for sig selv. Og de unge kan selv framelde vennelisterne.

- Men det gør de jo ikke, fordi de vil jo gerne have invitationerne, siger Jesper Rydahl. DKBN regulerer selv, at der kommer et begrænset antal invitationer ud.

- Ellers underminerer jeg jo min egen forretning, hvis mine brugere bliver overspammet med invitationer.

Forbrugerombudsmanden opfordrer unge til at anmelde alle lignende markedsførings-opfordringer fra diskoteker og natklubber.

Læs mere om sociale sites i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere