Firma-mails forsvundet efter Uni2-nedbrud

Strøm-nedbruddet hos internetleverandøren Uni2 19. juli betyder, at en række læger mister mere end 12 dages post. Samtidig mangler flere erhvervskunder stadig post helt tilbage fra januar.

En række erhvervskunder hos internetleverandøren Uni2 risikerer aldrig at se deres lagrede post igen efter Uni2’s strømnedbrud 19. juli.

Flere firmaer fortæller om store mængder manglende post helt tilbage til januar i år efter strøm-nedbruddet, som en overgang sendte Uni2 helt i sort.

Samtidig får strøm-nedbruddet konsekvenser for flere læger, som gennem Den Almindelige Danske Lægeforening (DADL) har internetopkoblinger og mailkonti hos Uni2.

Ikke godt nok

- Det er ikke tilfredsstillende. Folk regner jo med at der er hundrede procents leverance, siger Bente Hyldahl Fogh, administrerende direktør i DADL.

Foreningen oplyser på hjemmesiden, at flere medlemmer har tabt mails helt tilbage fra 8. juli, som lægerne ikke kan regne med at se igen.

Og det er ikke ligegyldige mails fra familien som er gået tabt, understreger Bente Hyldahl Fogh.

- Vi har fået henvendelser fra medlemmer som er blevet ganske alvorligt ramt. Eksempelvis er kontrakter gået tabt, siger Bente Hyldahl Fogh.

Ifølge DADL skyldes datatabet en fejl i Uni2’s backupsystem op til strømnedbruddet som gør at firmaet ikke kan genoprette de manglende emails.

Overvejer samarbejde

Ifølge Bente Hyldahl Fogh har DADL nu kontakt med andre webleverandører, fordi lægeforeningen undersøger mulighederne for at opsige samarbejdet med Uni2.

- Jeg siger ikke at vi gør det. Normalt har vi et godt samarbejde, men vi har haft flere hændelser på det sidste som desværre bringer sagen i et noget andet lys, siger Bente Hyldahl Fogh.

Medlemmernes tab af vigtige data har nu fået DADL til at undersøge mulighederne for

På uni2’s egen hjemmeside oplyser firmaet, at kunder som bruger deres e-mailkonto som webarkiv vil miste data fra en begrænset periode op til strømnedbruddet.

Samtidig oplyser Uni2 at den post som ikke kom med i den daglige backup inden strømnedbruddet den 19. juli ikke er mulig at genskabe.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Uni2, men senest har selskabets administrerende direktør Mads Liebst Gunnersen fortalt at firmaet ikke har fået tilbagemeldinger om massive datatab.

Uundgåeligt

Samtidig udtalte direktøren at ”man næppe [vil] kunne genskabe en så omfattende mængde data uden et minimalt tab. Der vil være et kritisk tidsinterval mellem det tidspunkt, hvor den sidste backup er afsluttet, og det tidspunkt, hvor nedbruddet sket.”

Ifølge Uni2 skyldes de store konsekvenser af strømsvigtet, at mailsystemet samtidig blev ramt af en harddiskfejl.

Under systemets genbygning kom der endnu et strømsvigt, der bevirkede, at disksystemet mistede information om datafilernes placeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere