Ekstra sorteringslag kan fjerne falsk spam

En ekstra forhåndssortering af betroede og ukendte afsendere kan hjælpe med at begrænse antallet af falske positiver, når spamfiltrets regler strammes.

Strenge spamfilterregler fanger ofte legitime e-mails, såkaldte falske positiver, mens brugerne får flere spammails i indbakken, hvis spamfilterreglerne slækkes.

En ekstra forhåndssortering af de indkommende e-mails kan imidlertid gøre balancegangen lettere, skriver teknisk chef Daniel Dreymann fra Goodmail Systems i en klumme i Computerworlds amerikanske søsterblad, Network World.

Typisk sorterer spamfiltret mails i to bunker, hvor e-mails, der ifølge filtret ligner spam, havner i den ene, og e-mails, der ikke opnår en høj nok spam-værdi, sendes til indbakken.

Kan fordeles før filtrering

I stedet for at nøjes med disse to bunker kan man ved hjælp af forskellige teknikker lægge de e-mails, der med sikkerhed er legitime, i en bunke for sig før selve spamfiltreringen.

Såkaldt ternær sortering kan implementeres ved hjælp af af metoder, der ser på autenciteten af en e-mail eksempelvis ved hjælp af Sender ID eller DomainKeys Identified Mail.

Det kan også ske ved hjælp akkrediteringstjenester, der kontrollerer afsenderens pålidelighed.

Afsenderen bliver først kontrolleret for at sikre, at der eksempelvis er tale om et eksisterende firma.

Dernæst holder tjenesten øje med, hvorvidt afsenderen følger de givne regler og får med tiden opbygget et omdømme.

Det sker ved blandt andet at holde styr på, hvor mange klager der bliver indgivet over afsenderen.

Pålidelighed

Endelig kan public key-kryptering også anvendes til at finde frem til e-mails, som systemet på forhånd kan kategorisere som pålidelige.

Over for brugeren vil det være muligt at markere, hvilke e-mails der er sluppet igennem den første sortering, og hvilke der har været en tur gennem spamfiltret.

Det kan blandt andet hjælpe med at mindske risikoen for, at en medarbejder åbner en virusbehæftet fil fra en spoofet afsenderadresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere