Mobiltelefon - nu med kamera

Fotos på mobiltelefonen bliver et rigtig stort hit. Det tør vi spå efter en uge sammen med Sony Ericssons Communicam-kamera MCA-20, der kan tilsluttes mobiltelefonen T68i.

Mange muligheder

Når man har taget et billede, åbner der sig et væld af muligheder.

Billedet kan for eksempel kopieres over i telefonens telefonbog og knyttes sammen til en specifik kontakt. Når kæresten ringer, fremkommer hendes portræt på nydeligste vis i telefonens display. Helt ærligt - det er rigtig sjovt!

Man kan også sende billedet som en email via telefonen. Eller integrere det i en MMS-besked, når operatørerne engang er klar til det. Eller gemme det i telefonens billedarkiv, hvorfra det kan bruges som baggrundstapet eller screensaver eller overføres til andre T68i'er via Bluetooth eller infrarød port.

Men selvom Communicam tager udmærkede billeder, vil det aldrig kunne erstatte et traditionelt digitalkamera, hvor kvaliteten trods alt er langt bedre, opløsningen er større, og hvor man kan zoome, bruge blitz og meget andet.

Endelig er der tydeligvis ikke meget processorkraft at gøre godt med. At gemme et billede i højeste opløsning tager cirka 30 sekunder, før kameraet er klar til næste billede.

Kameraet selv kan rumme mellem 14 og 208 billeder afhængig af størrelse. Alle fotos gemmes i JPEG-format.

Til en pris i omegnen af 1.700 kroner er Communicam dyrt legetøj, men Sony Ericsson har forstået at integrere billederne rigtig godt med telefonens øvrige funktioner, så man rent faktisk kan bruge dem til noget med det samme.

Døm selv!

Vi tog Communicam-kameraet med ud i landet og tog et par billeder i de bedste opløsninger. Døm selv resultatet. De to første fotos er i opløsningen 640x480, men er her formindsket til 85 procent. Det tredje billede er i størrelsen 320x240. Der er ikke justeret farver eller lignende.


Kongens Have i Odense.


Vejviser i Odense.


Lystbådehavnen i Øster Hurup, Himmerland.

Communicam MCA-20

Man bliver lynhurtigt grebet af det. Digitale billeder.

Først var det digitalkameraet, der fuldstændigt ændrede vores adfærd med at tage billeder. Digitalkameraet gjorde os mere eksperimenterende, fordi det ikke kostede noget at lave en serie svipsere. Og vi lærte at tage hundredvis af billeder, hvor vi var vant til en begrænsning på 24 eller 36 billeder, inden fotohandleren skulle have filmen under kærlig behandling.

Nu er turen kommet til mobiltelefonerne, og fordelene er nøjagtigt de samme, foruden at kameraet nu ikke fylder ret meget. Et kamera i telefonen kan du have med dig overalt, hvor du i forvejen medbringer mobiltelefonen.

På vore breddegrader er Sony Ericsson først med et digitalt kamera, som de sælger som tilbehør til telefon T68i, som vi har anmeldt tidligere. Senere på sommeren kommer Nokia med sit bud på en kameratelefon, model 7650.

Kameraet Communicam MCA-20 tilsluttes i bunden på mobiltelefonen, og telefonens display bruges som søger, når der tages billeder.

Selve optagelsen er uhyre ukompliceret, da mobiltelefonen selv går i "kamera-mode", når kameraet tilsluttes.

Der er naturligvis grænser for, hvor meget det lille display kan udfolde sig, når det skal vise billeder, men tag ikke fejl: Kameraet tager udmærkede farvefotos op til 640x480 pixels og herunder i størrelserne 320x240 og 160x120. Endelig er der et format, der er skræddersyet til multimedie-SMS'erne, MMS, der endnu ikke kan bruges i de danske mobilnetværk.

Billederne bliver klart bedst, hvis man tager dem udendørs med masser af lys. Men kvaliteten er blevet meget bedre, siden Sony Ericsson første gang demonstrerede kameraet på et pressemøde kort før Cebit-messen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere