Yngre danske mænd i byerne bedst til it

Yngre erhvervsaktive mænd med længerevarende uddannelser bosat i byerne og med en høj indkomst har bedre IKT-færdigheder end resten af befolkningen, viser ny rapport.

58 procent af den danske befolkning har de nødvendige IKT-færdigheder (Informations- og Kommunikations-teknologi) som videnssamfundet kræver.

Det viser en viser en ny rapport fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, som har undersøgt befolkningens IKT-kompetancer.

Yngre ved mere om it

Rapporten viser, at det især er danskere i den yngre ende af den erhvervsaktive alder som har de bedste IKT-færdigheder.

Især har befolkningstætte områder som eksempelvis hovedstadsområdet eller Frederiksborg Amt en større andel af indbyggere, som besidder de IKT-færdigheder, som er nødvendige i fremtiden, konkluderer rapporten.

Men selv om den største del af befolkningen altså er godt med, viser rapporten også, at en stor gruppe på 31 procent af befolkningen mangler basale færdigheder på IKT-området.

I denne gruppe er også de 22 procent af den danske befolkning, som aldrig har brugt en computer.

Ifølge rapporten fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling er mænds IKT-færdigheder bedre end kvinders – især når der kigges på den del af befolkningen som har de højeste kvalifikationer på området.

Her har 63 procent af mændene de færdigheder som kræves i dag, mens andelen hos kvinderne er lidt lavere og udgør 52 procent.

Relevant link

Rapporten "Analyse af danskernes IKT færdigheder" (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere