Microsoft på vej med forsker-søgemaskine

Microsoft er på vej med en søgemaskine for forskere, som skal konkurrere med Googles Scholar-søgemaskine om at tilbyde søgning i videnskabelige artikler.

Softwaregiganten Microsoft har lanceret en beta-version af en ny søgemaskine, som skal hjælpe forskere og andre med at søge i videnskabelige artikler og udgivelser.

Microsofts Windows Live Academic Search bliver dermed selskabets direkte modsvar på Googles Scholar-tjeneste.

Beta-versionen af Microsofts tjeneste vil ifølge selskabet blive gjort tilgængelig fra selskabets Live-portal onsdag morgen dansk tid.

Artikelsøgning

Den første udgave vil kunne anvendes til søge i artikler inden for områderne fysik, elektronik og datalogi.

Microsoft forventer at tilføje flere områder i løbet af det næste halve år, før selskabet piller beta-mærkatet af tjenesten.

Googles Scholar-tjeneste benytter dels en mindre mængde webindhold og dels andre metoder til at prioritere søgeresultaterne end selskabets primære søgemaskine.

Søger man således på ordet "neutrino", er de første resultater de artikler, der er blevet citeret mest af andre forskere.

På den normale Google-søgning vil man derimod få vist mere generelle end decideret videnskabelige artikler relateret til emnet, hvilket er godt for menigmand, men ikke udpræget brugbart for forskere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere