Hver tredje firma ramt af virus

Virus koster danske virksomheder milliarder. Det viser en omfattende IDC-undersøgelse.

Nyhed

Virusangreb bliver et stadig større problem for de danske virksomheder. Sidste år blev hver tredje danske virksomhed ramt af virus, hvilket er mere end dobbelt så mange som året før. Det viser nye tal fra IDC-analysen Virus i Danmark 2002.

I år 2000 var det kun godt 15 procent af de danske virksomheder, der blev ramt af virus. Sidste år var dette tal mere end fordoblet til 36 procent.

Selv om langt de fleste angreb kun ramte en enkelt pc, så krævede mere end 90 procent af angrebene, at virksomhedernes interne support blev involveret.

60 procent havde tab på grund af tabt arbejdstid, mens 30 procent af de virksomheder, der sidste år blev angrebet, vurderer, at de har mistet online-omsætning på grund af angrebet.

Vedhæftede filer i e-mail er ifølge analysen stadig den største fare for danske virksomheder. Herefter følger utilstrækkeligt antivirussoftware eller generelle mangler i IT systemet.

En stor andel af de i alt 170 danske IT-chefer, der har medvirket i IDC-analysen, mener ligeledes, at de kunne have undgået at blive inficeret med virus, hvis de havde haft en klar politik for medarbejdernes omgang med IT. Det fortæller Susanne Arildsen, Nordisk Research Director i IDC, der har stået bag analysen.

I LOVE YOU

Sådan svarede IT-cheferne på spørgsmålet: "Hvilken virus eller orm blev I ramt af ved seneste angreb?"
Når der spørges til hvilken virus, der senest ramte de danske virksomheder, ligger ILOVEYOU-ormen på en klar førsteplads. 35 procent af de adspurgte IT-chefer nævner denne virus som den seneste, der har forvoldt skade på systemet.

Herefter kommer Nimbda og Badtrans, som henholdsvis 17 og 15 procent nævner som den seneste smittekilde.

IDC-Analyse er et samarbejde mellem IT-analysefirmaet IDC og IT-mediet Computerword Online. Sammen vil de to virksomheder udarbejde en række aktuelle analyser målrettet til IT-ansvarlige i Danmark.

Analyserne er et værktøj, der på cirka 20 sider giver overblik over den seneste viden indenfor et konkret og væsentligt emne. "Virus i Danmark 2002" kan købes for 625 kroner med moms fra IDC-Analyses website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere