Netbutikker bugner af urimelige vilkår

De fleste netbutikker oplyser om fortrydelsesretten, men knap halvdelen skilter med mere eller mindre urimelige vilkår i forbindelse med fortrydelsesretten. For eksempel om refusion af omkostninger.

Fortryder man en handel, man har gennemført i en butik på internettet, så har man i 14 dage ret til at få pengene retur. Den ret skal web-butikkerne skilte med på deres hjemmeside.

Forbruger-ombudsmandens medarbejdere besøgte i sidste uge 164 tilfældigt udvalgte web-butikker for at tjekke, hvor gode de danske online-forretninger er til at oplyse om fortrydelsesretten.

Af de 164 butikker var det mindre end 10 procent, der ikke oplyste om, at forbrugerne efter forbrugeraftaleloven har 14 dages fortrydelsesret ved køb på internettet.

Urimelige vilkår

Til gengæld havde næsten halvdelen (45 procent) offentliggjort forskellige urimelige vilkår i forbindelse med fortrydelsesretten.

Eksempelvis oplyser mange netbutikker, at forbrugeren kun får tilbagebetalt varens pris, men ikke leveringsomkostningerne, når man fortryder et køb, og den går ikke.

Ifølge forbrugeraftaleloven har kunden ret til at få refunderet både købsprisen og leveringsomkostningerne. Det eneste forbrugeren selv skal betale, er udgifterne til at sende varen retur.

Ret eller få en bøde

Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen kontakter nu de firmaer, der ikke oplyser korrekt om fortrydelsesretten, og beder dem om at rette hjemmesiderne til.

Grove eller gentagne overtrædelser af pligten til at oplyse om fortrydelsesretten kan ifølge forbrugeraftaleloven straffes med bøde.

Aktionen er et led i en kampagne med fokus på e-handel, iværksat af et netværk af forbrugermyndigheder i 33 lande (ICPEN), som Forbrugerombudsmanden er medlem af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere