AOL sagsøger phishing-grupper in absentia

Internetudbyderen AOL har anlagt tre sager for at afsløre op mod 30 grupper, der står bag phishing-forsøg. Selskabet kræver 113 millioner kroner i erstatning.

Den amerikanske internetudbyder AOL har lagt sag an mod op mod 30 grupper, der står bag såkaldte phishing-forsøg. AOL kender ikke identiteten på personerne bag grupperne, men kan bruge sagsanlægget til at få dem identificeret.

AOL benytter sig af en ny amerikansk lov, der i delstaten Virginia forbyder phishing.

Phishing dækker over svindelforsøg, hvor bagmændene eksempelvis udsender e-mails, der udgiver sig for at være fra banker eller firmaer som eBay og Paypal.

Modtageren skal lokkes til at besøge en falsk hjemmeside og udlevere sine personlige oplysninger, typisk kreditkortinformation.

De 30 grupper, AOL nu sagsøger, findes ikke blot inden for USA's grænser, men også i blandt andet Tyskland og Rumænien.

AOL kræver 113 millioner kroner i erstatning fordelt over tre sagsanlæg.

- Det er vores mål at slå grupperne i stykker og lukke deres forretning, hvilket vil være godt for AOL og godt for internettet som helhed, siger AOL-talsmand Nicholas Graham.

AOL har tidligere haft held med at sagsøge spammere i USA og har i den forbindelse som regel givet størstedelen af erstatningerne tilbage til kunderne.

AOL skal dog denne gang først optrævle grupperne, men ifølge selskabet er hovedformålet altså at få grupperne til at ophøre med deres aktiviteter.

Ifølge organisationen The Anti-Phishing Working Group blev der alene i 2005 opdaget tæt ved 50.000 websteder involveret i phishing-forsøg.

Relevant link

AOL's oversigt over sagerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere