Northwest Hospital i den amerikanske by Seattle blev sidste år udsat for et hackerangreb, som betød, at nøglekort til operationsstuerne holdt op med at virke og pc'er på hospitalets intensivafdeling lukkede ned.
I stedet måtte personalet gribe til nødplaner, som blandt andet indebar vagter ved at alle døre og sygeplejesker, der måtte løbe rundt som bude med patientjournaler.
Det skriver avisen Seattle Times.
Myndighederne har nu sporet angrebet til en 20-årig mand fra Californien, som sammen med to personer under 18 år angiveligt har angrebet hospitalet i deres jagt på sårbare Windows-pc'er.
Ved at sprede bagdørsprogrammer på i alt op mod 50.000 pc'er har de tre tjent over 625.000 kroner, skriver Seattle Times.
- Deres motiv var svindlerens ældste: At fylde lommerne, siger vicestatsadvokat Kathryn Warma til avisen.
Endnu ikke anholdt
Den 20-årige er endnu ikke anholdt, men er blevet tiltalt og skal møde i retten i Seattle.
Sagen er det seneste eksempel på hackere, som inficerer Windows-pc'er ved hjælp af sikkerhedshuller eller ved at lokke brugeren til at installere et bagdørsprogram.
Bagdørsprogrammet forbinder til en server, hvor hackeren så kan give den inficerede pc, også kaldet en "zombie" eller en "bot", kommandoer.
Når flere tusinde zombier er inficeret har hackeren et kraftigt netværk, som kan bruges til netværksangreb for at afpresse websteder eller til spam.
I den konkrete sag er indtægten på 625.000 kroner kommet fra reklameprogrammer, som bagmændene har installeret på de inficerede pc'er.
Ofte udlejes adgangen til zombie-netværket til organiserede kriminelle via specialiserede undergrunds-hjemmesider.
Denne udvikling inden for hacking og virus blev først for alvor afsløret i 2004 i forbindelse med efterforskningen af kampen mellem grupperne bag virusserne Bagle, Netsky og MyDoom.