Små men gode nyheder i Photoshop 7

Livet kan ikke være nemt, når man én gang har opfundet dræber-applikationen over dem alle. Adobe disker dog op med mange små forbedringer, nye værktøjer og gennemtænkte optimeringer i den seneste version af billedbehandlernes konge.

Bedre filhåndtering

Det kan ikke være nemt at være udvikler i Adobes Photoshop-afdeling. Programmet, som aldrig har haft bare én reel konkurrent på det professionelle marked, må vel siges at kunne det hele og lidt til.

Det er ikke lige til at se nyhederne i version 7.0, når man installerer programmet - hvis man altså ser bort fra den nye, lækre grænseflade. Man skal dog også ud i krogene for at finde nyhederne, men så får man også øje på en hel del væsentlige forbedringer over hele linien.

Nye værktøjer gør det nemmere at retouchere, brugerfladen byder på en hel del forbedringer så som indbygget billedbrowser, og nye, mere realistiske pensler er blot enkelte af nyhederne i Photoshop 7.

Forbedret filhåndtering
Photoshop har nu endelig fået en indbygget billedbrowser, så det er nemmere at overskue en stor mængde billeder. Billedfilerne kan også rangordnes i fem niveauer, hvilket er praktisk i skitsefasen. Filerne kan sorteres efter flere kriterier, for eksempel navn, dato og billedstørrelse.

Browseren har i øvrigt fuld stifinder-funktionalitet, så filer og mapper kan flyttes, omdøbes med mere i selve browseren. Billeder kan også roteres i browseren, og det er nok med tanke på scanninger og billeder fra digitalkameraer.


Billedbrowseren i Photoshop 7.

Opsætning af paletter og andet kan nu gemmes med en workspace-funktion. Det er særdeles praktisk med den overflod af vinduer og indstillingsmuligheder, som Photoshop byder på.

Nye værktøjer
To nye værktøjer, Heal og Patch, skal gøre det nemmere at reparere billedmateriale med skrammer og støv.

Heal-værktøjet minder om klone-værktøjet, men i stedet for at kopiere pixels, kopierer værktøjet kun teksturen, og beholder farven i det område, som bestryges. Man kan se værktøjet i funktion på Macworld.com. Patch-værktøjet gør det samme, men kan bruges på markerede arealer i stedet for at skulle pensles på.

I øvrigt kan en indstilling for et værktøj nu gemmes i en palette. Man kan for eksempel definere en markering med bløde hjørner og størrelsen 64 gange 64 pixels, og senere kan denne indstilling hentes frem med et enkelt klik.

Indstillinger for værktøjerne kan gemmes og hentes frem med en palette.

Bedre pensler

Bedre pensler
Pensler kan nu redigeres med et utal af parametre, som kan simulere for eksempel pastel, kul og andre "ægte" værktøjer samt effekter som græs og blade. En mønster-funktion kan generere sømløse mønstre automatisk ud fra et opvalgt areal.


Pensler kan nu tilrettes på en lang række måder.

ImageReady
Som sædvanlig følger Adobes webgrafikprogram ImageReady sammen med Photoshop, og her er der et par nye ting. Rollover-paletten er blevet forbedret, så antallet af skridt, der skal til for at generere en rollover-effekt, er minimeret.

Derudover er WBMP-formatet nu understøttet. WBMP benyttes til lommecomputere, ofte i forbindelse med opmærkningssprogene WML, Compact HTML og XHTML Basic.

Ingen plug-ins til OS X
Photoshop 7 er den første version, som er født til Apples nye OS X-platform. Det betyder imidlertid, at OS X-brugerne ikke kan benytte de nuværende plug-ins. De fleste producenter er dog på vej med OS X-versioner af deres plug-ins.

Sober opdatering
Det er altså ikke chokerende nyheder som Photoshop 7 byder på. Men de nye funktioner virker sobre, velvalgte og fokuserede på brugerbehov i højere grad end marketing. De mange fornuftige opdateringer er et godt argument for at opgradere til version 7.

Photoshop 7.0 til Windows og Macintosh skulle komme på gaden før sommeren, og prisen bliver omkring 8.000 kroner uden moms for den danske version. Opgradering fra tidligere versioner kommer til at koste omkring 1.800 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere