Oracle Danmark har besluttet at gå efter en hurtig afslutning på den erstatningssag, som den tidligere direktør Peter Perregaard har anlagt mod selskabet efter en bortvisning i april 2004.
Østre Landsret oplyser, at it-giganten i lighed med Peter Perregaard er indstillet på, at retten i stedet for en traditionel dom kommer med en såkaldt tilkendegivelse af, hvordan parterne bør forlige sagen.
En dom ville sandsynligvis først blive afsagt om op mod tre måneder, mens en tilkendegivelse formentlig kan ligge klar i løbet af en uges tid.
Konkret vil der dog formentlig ikke være den store forskel på de to typer afgørelser, idet et eventuelt erstatningskrav vil falde, hvis Peter Perregaard vinder sagen.
Kræver millioner
Peter Perregaard erklærede sig allerede før jul tilfreds med en tilkendegivelse fra retten. Oracle ønskede i første omgang betænkningstid.
Den tidligere direktør har anlagt sagen mod Oracle Danmark for at få erstatning for en i hans øjne uretmæssig bortvisning i april 2004.
Kravet lyder på 2,4 millioner kroner samt en afklaring af rettigheder til inddragede aktieoptioner.
Den tidligere direktør har angiveligt haft en årsløn på cirka 1,7 millioner kroner hos Oracle. Under retssagen har han forklaret, at lønnen var at betragte som mindre væsentlig sammenlignet med de tildelte aktieoptioner.
Bortvist efter regnskabsrod
Perregaard blev bortvist efter en intern revision havde afsløret rod med bogføringen af et tilskud på en million kroner til Oracles islandske partner Skyrr.
Den interne revision afslørede imidlertid også en række såkaldte 'side letters', der blandt andet gav store rabatter til TDC uden om hovedkontrakten.
Særaftalerne kunne ifølge den daværende økonomidirektør Kristian Bak komme til at koste Oracle millioner af kroner.
Oracles advokat har under retssagen forsøgt at påvise, at aftalerne er indgået med Peter Perregaards godkendelse, og at det var en medvirkende årsag til bortvisningen.
Intet forkert
Peter Perregaard har omvendt argumenteret for, at han ikke er gået ud over sine beføjelser og den almindelige praksis hos Oracle.
Perregaard mener endvidere, at han ikke har været ansvarlig for den omstridte aftale med islandske Skyrr.
Han mener, at den aftale først faldt på plads, efter at han var skiftet til et europæisk topjob hos Oracle.
Millionen til Skyrr var en del af en aftale med Skyrr, der angiveligt havde tilbageholdt op mod ni millioner kroner for at presse Oracle til en aftale om rettigheder til islandske versioner af Oracles software.
Topchef afviser forklaring
Aftalen med Skyrr blev indgået af Oracles daværende salgsdirektør Jan Skelbæk. Ifølge Oracles udlægning af sagen skete det med Peter Perregaards accept og i strid med de interne regler.
Det betød blandt andet, at Skyrr angiveligt fik flere rettigheder end Oracle normalt vil acceptere at afgive.
Peter Perreggard har under retssagen forklaret, at aftalen med Skyrr blev indgået efter anvisninger fra topchefen Sergio Giacoletto.
Det afviste den italienske Oracle-chef imidlertid i Østre Landsret under de sidste domsforhandlinger i sagen.