Bærerem og snor
Hverken størrelse eller vægt er revolutionerende. Nokia 5210 vejer 92 gram og måler 106 x 48 x 23 millimeter, og det gør den både større og tungere end Nokia 8310, som vi skrev om i november. Der er indbygget infrarød port, mulighed for stemmestyret opkald, kalender og vibrator. Og så kan man surfe på internettet via WAP-browseren, men den 26 x 19 millimeter store skærm med plads til fire linjers tekst er næsten for lille til dette formål.
Der er mange muligheder for at sende spændende SMS?er. Man kan vælge at bruge beskedskabeloner, hvor beskederne er foruddefinerede, men kan ændres inden afsendelse. Desuden er der et hav af smileys og billeder, både store og små, som kan indsættes i en SMS. Man kan også tegne sine egne billeder, der kan gemmes og derefter sendes i en SMS-besked. SMS-beskeder kan være op til 459 tegn lange, hvilket er tre gange længere end normalt. Billedbeskeder kan kun sendes til mobiltelefoner, der understøtter billedbeskeder.
Lydkvaliteten er god nok, men vi nåede desværre ikke at teste batterilevetiden, før vi skulle levere telefonen tilbage. Taletiden er angivet til maksimalt 3 timer og 50 minutter, mens standby-tiden kun kan være op til sølle 170 timer.
Orange skal
Gummiskal
Nokia 5210 har fået et gummiagtigt look med en såkaldt Xpress-on skal, som er fremstillet i støddæmpende materiale og skal beskytte mod støv, vandstænk og stød, når man for eksempel har telefonen med på løbeturen. Telefonen blev leveret med en orangefarvet skal, som både føles og lugter lidt som gummi. Man kan købe skaller i fire andre farver, hvis man ikke lige er til orange.
Nokia har valgt at kalde det for en skal i stedet for et cover. Og det er der en god grund til: Skallen er nemlig delt i en top og bund og ikke i en forside og bagside, som i andre Nokia-telefoner. Skallen kan let tages af, så man kan indsætte SIM-kort og batteri. For at kunne indsætte stik til headset eller strøm skal man åbne en lille klap i skallen.
På grund af gummiskallen er det desværre blevet en smule vanskeligere at tænde og slukke for telefonen. På grund af designet kan man få indtryk af, at telefonen er vandtæt, men det er den desværre ikke.
Ekstra guf til løbeturen
Blandt nyhederne i Nokia 5210 er stopur, nedtællingsur og termometer, hvoraf de to første formentlig bedst kan bruges til løbetræning og lignende. I telefonens brugervejledning står der, at termometeret kun viser en omtrentlig temperatur. Vi sammenlignede temperaturen målt på 5210?eren mod et almindeligt termometer. Resultatet var noget skuffende. For det første tager det omkring fem minutter førend telefonen har målt temperaturen færdig, og for det andet måler telefonens termometer konsekvent 3-4 grader for meget.
Stopuret og nedtællingsuret virker perfekt, så hvis man kan holde ud at løbe med telefonen om halsen eller på armen, så er telefonen et brugbart redskab til sportstræningen. Stopuret kan selvfølgelig også bruges til tage mellemtider eller omgangstider. Tiderne kan lagres enten under et bestemt navn eller i den indbyggede kalender.
Nokia 5210 er ikke noget teknologisk vidunder, og man må lede forgæves efter understøttelse af GPRS og Bluetooth. Målgruppen taget i betragtning er udeladelsen af disse faciliteter forståeligt nok, men vi kunne derimod godt bruge en indbygget radio eller MP3-afspiller, der jo passende kunne bruges på løbeturen - men så ville telefonen jo også blive en del dyrere. Prisen bliver mellem 2.000 og 2.500 kroner uden abonnement.