Ementor er tilfreds med tab i Danmark

Det danske Ementor-selskab og den nye ledelse med administrerende direktør Carsten Dilling i spidsen høster nu skulderklap fra det norske moderselskab trods tab og en forretning, der fortsætter med at skrumpe.

En igangværende turn-around i det danske datterselskab i den norske Ementor-koncern er angiveligt ved at kaste resultater af sig.

Med ny ledelse, og med administrerende direktør Carsten Dilling i spidsen, er resultatet forbedret med 28 millioner kroner fra andet til tredje kvartal.

- Vi er meget tilfredse med udviklingen i Danmark, siger koncernchef Jo Lunder fra koncernens norske moderselskab.

At koncernen så fortsat taber penge på den danske forretning, hvor underskuddet på driften i tredje kvartal var 13 millioner kroner, rykker ikke ved den norske koncernchefs tilfredshed.

Det er helt nye toner fra det norske moderselskab i Ementor-koncernen, der ellers de senere år har ført en noget stramtantet tone i omtalen af det danske datterselskab.

Omsætning tæt på halvering

Stik imod sædvanen lyder det også i kvartalsregnskabet, som er offentliggjort her til morgen, næsten som om, at den danske datter er kommet ud af skammekrogen og inviteret med til middagsbordet.

I regnskabet hedder det: "Tiltag for at forbedre indtjeningen fra driften er under implementering, og der er opnået markant forbedring i Danmark i tredje kvartal."

I kvartalet før hed det, at der var store driftsmæssige problemer.

Ementors omsætning i Danmark fortsætter dog med at falde. Fra kvartalet før er omsætningen således gået ned med 15 procent.

Over de seneste to år er omsætningen tæt på at være halveret.

Den norske koncernchef nærer dog tillid til, at Ementor er inde i en sund udvikling

- Vi tror, at de gode momenter vil fortsætte ind i fjerde kvartal. Vi har en god ledelse, vi har bedre fokus og en bedre stemning i forretningen, siger Jo Funder.

Mindre tilfreds er koncernledelsen med situationen i Norge, hvor resultaterne føre til afskedigelse af omkring 100 medarbejdere, oplyser moderselskabet.

I den norske forretning er et beskedent underskud på 1,5 millioner kroner i andet kvartal afløst af et underskud på 39,5 millioner kroner i tredje kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere