Chip og pinkoder reducerer kortsvindel

Indførelsen af chipkort og flere krav om brug af pinkoder har reduceret svindlen med betalingskort med 29 procent efter blot et halvt år i Storbritannien.

Pengeinstitutterne i Storbritannien har registreret færre tilfælde af forsøg på svindel med betalingskort, efter bankerne er begyndt at udstede chipkort og kræve pinkoder ved flere betalinger.

En opgørelse fra brancheorganisationen APACS viser et fald på 29 procent i omfanget af kortsvindel i første halvår af 2005 sammenlignet med året før.

Opgørelsen omfatter ikke de transaktioner, hvor kortet ikke er brugt fysisk, eksempelvis ved betaling på internettet.

Pengeinstitutterne i Storbritannien er i færd med at gennemføre en udskiftning af betalingskortene til kort med chip for at øge sikkerheden.

Samtidig vil der fremover blive krævet pinkoder ved flere betalinger frem for blot en underskrift.

Det er denne udrulning, som APACS vurderer, er hovedårsagen bag faldet i svindlen.

Pengeinstitutterne har sat den 14. februar 2006 som endelig dato for, hvornår alle butikstransaktioner skal ske med et chipkort og en pinkode.

- Ni ud af ti har allerede et chipkort og en pinkode. Det har allerede reduceret svindlen, udtaler leder af chip og pinkode-kampagnen, Sandra Quinn fra APACS.

Ligesom i Danmark er der dog også debat i Storbritannien om de terminaler, som bruges til chipkortene.

- Der er problemer med brugervenligheden af terminalerne, og branchen kunne tænke sig bedre om, når de designer dem, siger chefanalytiker Gary Barnett fra analysefirmaet Ovum til VNUNet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere