Tre anholdt for netværk af 100.000 zombier

Hollandsk politi har anholdt tre mænd, som angiveligt står bag et netværk af over 100.000 virusinficerede pc'er. Netværket er ifølge myndighederne blevet brugt til at installere spionprogrammer og udføre netværksangreb mod hjemmesider.

Myndighederne i Holland har i sidste uge anholdt tre mænd, der mistænkes for at stå bag et netværk bestående af mere end 100.000 virusinficerede pc'er. Det meddeler det hollandske justistsministerium i en pressemeddelelse.

De tre mænd er henholdsvis 19, 22 og 27 år og blev anholdt tirsdag.

Myndighederne forventer, at der vil komme flere anholdelser i kølvandet på de tre første.

Det omfattende såkaldte botnet er skabt ved hjælp af bagdørsprogrammer, der automatisk er blevet spredt via internettet til sårbare pc'er.

Ifølge det hollandske justitsministerium har de tre mænd anvendt netværket til at stjæle kreditkortinformationer og bankoplysninger fra internetbrugere.

I forbindelse med anholdelserne har myndighederne beslaglagt computerudstyr samt en bankkonto, kontanter og en sportsvogn.

Myndighederne undersøger desuden, om de tre mænd har forbindelse til et forsøg på pengeafpresning mod et amerikansk websted, som blev truet med et netværksangreb, hvis ejerne ikke betalte.

Derudover mistænkes zombie-netværket for at være blevet brugt til at installere spyware på de inficerede pc'er i form af både adware og keyloggers, som henholdsvis viser pop-up-reklamer og logger tastaturtryk og hjemmesidebesøg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere