Aggressivt marked for ESDH til kommuner

Trængte ESDH-leverandører dumper priserne på det kommunale marked for at få gang i salget og sikre overlevelse. Det vurderer FESD-enheden, der står i spidsen for udrulning af ESDH i det offentlige.

Pressede ESDH-leverandører forsøger i øjeblikket i forbindelse med kommunalreformen med stor aggressivitet at bevare eller styrke deres position på markedet.

Det er vurderingen fra FESD-enheden, der står i spidsen for projektet med udrulning af elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) i det offentlige via FESD-rammeaftalerne.

- Vores vurdering er, at der i øjeblikket er stor aggressivitet på markedet med medfølgende prisdumping på licenspriserne, oplyser kontorchef i Økonomistyrelsen og leder af den såkaldte FESD-enhed, Annelone Jensen, i et email-interview med Computerworld.

Den hårde konkurrence skyldes ifølge Annelone Jensen, at længere tids stilstand på det kommunale marked for ESDH har gjort livet svært for en række leverandører.

- Aggressiviteten skal formodentlig ses som en del af en konsolidering, hvor flere ESDH-leverandører er meget hårdt spændt for økonomisk og på den korte bane må have gang i salget for at overleve, lyder vurderingen fra Annelone Jensen.

Den hårde konkurrence medfører, at kommunerne i øjeblikket kan købe ESDH uden at slippe så mange kroner som tidligere for brugerlicenserne.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan eksempelvis Næstved Kommune har købt en ESDH-løsning, der ifølge leverandøren Fujitsu Services omfatter 700 brugerlicenser uden at komme over EU's udbudsgrænse på 1,75 millioner kroner.

Af referatet fra det byrådsmøde, hvor politikerne i Næstved frigav midlerne til at købe den nye ESDH-løsning, fremgår det, at kontraktsummen udgør 435.700 kroner.

Hertil kommer en tre-årig aftale om vedligeholdelse til 426.000 kroner årligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere