Top 100: Dygtigste software-firmaer

Softwareselskaberne på den danske it-scene kan for andet år i træk prale af solid vækst og øget indtjening. Specielt leverandører af branchesoftware har gyldne tider. Computerworld præsenterer her Danmarks fire dygtigste it-firmaer inden for software.

Top 100: Der er langt mellem softwarefirmaer, der med Danmark som bastion udvikler killerapplikationen, som gør skaberne rige og berømte. Alligevel lever softwarefirmaer i Danmark i bedste velgående.

Langt størsteparten af de knap 10.000 personer, der tjener til livets ophold i de 82 softwareselskaber, som deltager i Top 100-undersøgelsen, har deres daglige gang i et firma, som kan bryste sig af vækst og god økonomi.

Ifølge softwarefirmaernes seneste årsregnskaber sælger de både flere varer og tjener flere penge end året før. Selskaberne samlede omsætning røg i vejret med knap 900 millioner kroner, mens bundlinjen blev forbedret med over en halv milliard kroner.

Bred vækst

Størst fremgang har softwarefirmaer med speciale i at udvikle og sælge software til specifikke brancher, såsom SimCorp (finansielle virksomheder), TIA Technology (forsikringsbranchen) og SaxoTech (forlagsbranchen).

Top 100-vindere

Basissoftware:
Texas Instruments

Forretningssoftware:
Component Software

ERP:
SAP

Branchesoftware:
TIA Technology

Væksten rammer bredt, så der er også fremgang at spore i de øvrige tre branchesegmenter (basissoftware, forretningssoftware og ERP). I fjor var virksomhederne i kategorien forretningssoftware familiens sorte får, da de samlet kom ud med et minus på 28,7 millioner kroner.

Den udvikling er dog vendt og virksomhederne i kategorien, der blandt andre inkluderer Creuna, SuperOffice og SAS Institute, har i det seneste regnskabsår samlet tjent 39 millioner kroner.

Mestre i overskud

Softwarefirmaerne gør sig også positivt bemærket på et andet område af Top 100-undersøgelsen.

Seks ud af de 10 danske it-virksomheder med den største overskudsgrad ? et nøgletal, der siger noget om, hvor meget virksomheden skal omsætte for at genere overskud eller med andre ord, hvor dygtig virksomheden er til at udnytte markedet ? er softwareselskaber.

ERP-selskabet Microsoft Business Solutions indtager en andenplads, mens softwareselskaber som Danware, Computer Associates og Edlund også presser sig ind i Top 10.

En ting er virksomhedernes resultater, En ting er softwarevirksomhedernes gode resultater, men de giver ikke nødvendigvis et retvisende billede af, hvordan det danske softwaremarked udvikler sig. I sidste års Top 100-undersøgelse klarede de danske softwarefirmaer sig flot, på trods af, det danske softwaremarked var præget af stilstand.

Ifølge Per Andersen, administrerende direktør for analysebureauet IDC Nordic, er udviklingen vendt, og softwaremarkedet voksede i 2004 med fem procent mod en tilbagegang på en procent i 2003.

- Det er primært infrastruktur-software, der driver væksten. Software til systemmanagement, sikkerhed og storage/server viser tocifrede vækstrater, siger Per Andersen.

Denne artikel stammer fra magasinet Top 100, der følger med fredagens trykte udgave af Computerworld.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere