Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Jobindex overtager rub og stub af sin gamle konkurrent Ofir

Danmarks største jobdatabase, Jobindex, overtager jobportalen Ofir. Begge firmaer har rødder, der strækker sig tilbage til 1990'ernes første danske hjemmesider.

Det er to danske internetpionerer, der mødes, når Jobindex mandag overtager alle aktiviteter i jobportalen Ofir. For begge firmaer har rødder, der strækker sig tilbage til 1990'ernes første danske hjemmesider.

Handlen betyder, at Ofirs salgsmedarbejdere fremover vil arbejde i Jobindex.

”Ofir bliver en del af i Jobindex, og vi glæder os til en grundig dialog med de eksisterende kunder i de næste måneder. Vi har et effektivt rekrutteringsmarked i Danmark, og vi vil fortsat udvikle vores rolle som den stærkeste danske leverandør og medspiller," siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, i forbindelse med overtagelsen.

”Ofir har en stærk position især i den offentlige sektor, og sammenlægningen af aktiviteter betyder en styrkelse af Jobindex. Samtidigt får de nuværende kunder i Ofir adgang til en base af potentielle medarbejdere, der er dobbelt så stor, som den de har i dag.”, uddyber Kaare Danielsen.

Jobindex, blev stiftet i 1996 og er med næsten 2,5 millioner besøg om måneden i november 2024, ifølge Danske Medier, Danmarks 14. største hjemmeside.

Du kan læse historien om en af Danmarks første internetpionerer, som stiftede firmaet fra Los Angeles, her.

Ofirs besøgstal er ikke offentlige, men portalen begyndte som en del af Søndagsavisens internetaktiviteter under navnet forum.dk, og skiftede i oktober 2000 navn til det mere internationalt klingende Ofir.

Dengang var planen en hurtig børsnotering, men allerede i december 2000 måtte det nye selskab offentliggøre, at det aflyste planerne.

Jobindex blev derimod nogle år senere, nemlig i 2007, børsnoteret på First North-børsen.

Selskabet var i flere år en af de få aktier, der klarede sig godt på den alternative platform. Jobindex blev afnoteret fra børsen i sommeren 2023.

Efter en årrække med omfattende underskud valgte Ofir i slutningen af 2006 at satse på at blive en ren jobdatabase, hvilket har været forretningsmodellen frem til nu.

Det er ikke første gang Jobindex køber op. For mens jobportalen de seneste år har afviklet sin norske og svenske satsning, så er det danske fokus blevet styrket.

Jobindex købte i 2014 danske del af den store europæiske jobportal StepStone. Med i købet fulgte også StepStones afdeling for it-job, it-jobbank.

Året før, i 2013, købte Jobindex IDG Danmark, som udgiver Computerworld.

Senest har Jobindex seneste markeret sig ved sammen med Danske Medier at lægge sag an mod Google, en sag som Jobindex tabte. Dommen blev dog i september 2024 anket til landsretten

Computerworld er ejet af Jobindex Media, der har Kaare Danielsen som hovedaktionær.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering