Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Efter nederlag: Jobindex anker dom i stor sag mod Google til landsretten

Efter en måneds betænkningstid anker danske Jobindex Sø- og Handelsretten dom i sagen om Googles brug af Jobindex’ annoncer.

Danske Jobindex anker sammen med brancheorganisationen Danske Medier den afgørelse, som Sø- og Handelsrettens i slutningen af august nåede frem til i Jobindex’ søgsmål af Google.

Jobindex havde krævet fem millioner kroner i erstatning af Google for krænkelse af Jobindex’ rettigheder, da Jobindex’ mener, at Google via Google for Jobs-funktionen ulovligt har givet sine brugere adgang til annoncer fra blandt andet Jobindex.

Men Sø- og Handelsretten tildelte Jobindex’ et nederlag i sagen.

Det er denne afgørelse, som Jobindex og Danske Medier nu vil have prøvet ved Østre Landsret.

Det sker, fordi de mener, at Sø- og Handelsrettens afgørelse bunder i en ‘juridisk forkert vurdering.’

“Den [dommen, red] bygger på en juridisk forkert vurdering af Googles ansvar i relation til brugen af andres indhold i Google for Jobs-tjenesten,” lyder det fra Danske Medier på vegne af Jobindex.

Ifølge Danske Medier og Jobindex byggede Sø- og Handelsrettens afgørelse på, at Google for Jobs er en del af Googles søgemaskine - og altså ikke en selvstændig konkurrent til Jobindex.

“[Men] tjenesten er ikke blot er en søgefunktion, men et selvstændigt jobunivers, der udnytter andres indhold ved at kopiere hele jobannoncer uden den nødvendige tilladelse,” lyder det fra Danske Medier og Jobindex.

Jobindex er moderselskab til Computerworld.