Artikel top billede

Der skal mange 50-kronesedler til for at nå på til de syv millioner kroner, som man kan vinde, hvis man kan hacke Apples nye AI-cloud. (Foto: Laurenz Heymann/Unsplash)

Hack Apples ny cloud – og scor op til syv millioner kroner

Du kan grine hele vejen ned i banken, hvis du kan hacke Apples nye AI-cloud.

Apple er klar til at betale op til én million dollars, svarende til cirka 7 millioner danske kroner, til alle, der er dygtige nok til at finde sikkerhedshuller i virksomhedens kommende AI-cloudsystem, Private Cloud Compute.

Teknologigiganten introducerer dette tiltag som en del af sit udvidede bug bounty-program forud for lanceringen af det private AI-cloudsystem næste uge.

Det skriver selskabet på sin sikkerhedsblog.

Flere præmier på spil

I et indlæg på Apples sikkerhedsblog lyder det, at man kan score de mange penge, hvis man kan rapportere sårbarheder, som kan udnyttes til fjernkørsel af skadelig kode på Private Cloud Compute-serverne.

Derudover kan forskere modtage op til 250.000 dollar, svarende til omkring 1,75 millioner kroner for at rapportere sårbarheder, der kan udnyttes til at udtrække følsomme oplysninger eller brugernes forespørgsler, der sendes til systemet, lyder det.

Det oplyses også, at det vil være muligt at vinde op til 150.000 dollar for at opdage sikkerhedshuller, der giver adgang til følsomme brugerdata fra en privilegeret netværksposition.

Ifølge Apple er denne udvidelse af bug bounty-programmet en del af virksomhedens bestræbelser på at beskytte kundernes data.