Artikel top billede

(Foto: www.stefanwessel.photography / STEFAN_WESSEL)

Nuudays topchef stopper – afløseren er fundet

Ved årsskiftet træder britiske Jon James tilbage som administrerende direktør for teleselskabet Nuuday.

Nuuday-koncernen får ny topchef.

Ved nytår stopper den øverste chef for paraplyen over blandt andre YouSee, Telmore og Hiper, Jon James.

Han har blandt andet stået i spidsen for skrotningen af et årtier gammelt it-system og opbygningen af en mere strømlinet og cloud-baseret efterfølger.

Jon James erstattes af Christian Thrane, der bliver hentet ind som ny administrerende direktør for selskabet fra stillingen som managing director for kunderettet markedsføring i engelske BT.

Det oplyser Nuuday i en pressemeddelelse.

”Vi ansatte Jon for at igangsætte og skabe radikale forandringer i Nuuday. Det har han gjort med stor succes - uanset om det måles i kundetilfredshed, innovationshastighed, teknologiforandring eller finansielle resultater. Vi har altid vidst, at en anden CEO skal føre Nuuday ind i den næste fase, og det rette tidspunkt for både Jon og Nuuday er, når dette kalenderår slutter,” siger bestyrelsesformand Mike Parton i meddelelsen.

Christian Thrane har tidligere arbejdet med digital transformation i selskaber som Telenor og IBM. Derfor er han ifølge bestyrelsesformand Mike Parton en ideel kandidat til jobbet.

"Jeg ser frem til at arbejde sammen med bestyrelsen og det stærke team hos Nuuday om at forme den næste fase af transformationen og levere værdi til vores kunder og øvrige interessenter," siger Christian Thrane i meddelelsen.

Når han vender hjem til Danmark, har han tilbragt 15 år i udlandet.

Britiske Jon James har stået i spidsen for teleselskabet siden midten af 2021.

Mens Nuuday aktuelt bløder kunder på sin forretning inden for fast bredbånd, ser billedet mere positivt ud i mobilforretningen, hvor koncernen har passeret 3,3 mio. kundeforhold.

Den udvikling, forklarede Jon James i sommer til ITWatch, tager afsæt i et teknologisk løft og en udskiftning af et forældet mainframe-system, der udgør kernen i den transformation, han blev ansat til at lancere.

Nuuday opstod, da TDC blev splittet op i to selskaber i 2019.

Nuuday tilbyder telefoni, tv, bredbånd og netværk og beskæftiger omkring 3.000 ansatte.

Koncernen kom i 2023 ud med et underskud før skat på 451 mio. kr. og har ifølge ITWatch aldrig haft sorte tal på bundlinjen.