Artikel top billede

Dansk konference sætter fokus på, hvordan AI, teknologi og medier forandrer måden, vi lever vores liv

THIS Mediefestival 2024 handler især om, hvordan teknologi ændrer både samfundet, forbrugsmønstre og brancher som gaming, serier og medier.

Med temaet ”Making Friends with Technology” har den aarhusianske mediefestival THIS i år valgt at sætte fokus på, hvordan vi som forbrugere kan navigere i den voksende magt, som digitale platforme og markedsføring udøver i samfundet.

Men THIS Mediefestival 2024 sætter også spot på den stigende indflydelse, som AI har og får i journalistik, i medierne og i den generelle underholdningsverden.

Konferencen kalder sig selv for et af de største mødesteder for medier, teknologi og kultur i Norden og byder i år på et spændende program og stærke keynote-speakers.

Et gennemgående spørgsmål på årets konference bliver teknologiens indflydelse på forbrugsmønstre og samfundets udvikling. Her vil trendanalytiker Victoria Loomes give de besøgende sine bud på de teknologier og digitale vaner, der vil forme fremtidens medieforbrug, og hvordan virksomheder kan tilpasse sig de medfølgende udfordringer.

Som mediefestival kigger THIS naturligvis også på selve mediebranchen, som i efterhånden mange år har været i en konstant teknologisk revolution.

Hvordan mediebranchen overlever den teknologiske revolution bliver et bærende tema for en branche, hvor forretningsmodellerne står over for mange forandringer. Her vil Mara Einstein, der har specialiseret sig i digital markedsføring, blandt andet tale om, hvordan moderne markedsføring oplever en næsten kultlignende udvikling.

Samtidig taler den undersøgende journalist Alexi Mostrous, der har en fortid på både The Times og The Guardian, om den stigende udfordring med misinformation, fake news og angreb på den journalistiske integritet.

Konferencen i Aarhus har også et særskilt spor med fokus på gaming-industrien. Her bliver der blandt andet sat fokus på, hvordan virksomheder fortæller deres historier i Fortnite og de nye udviklinger i interaktiv underholdning

Her vil spiludvikler Darion Lowenstein, der har arbejdet i både EA, Rockstar Games og Activision, blandt andet tale om den stigende succes med film og tv-serier baseret på computerspil, som for eksempel The Last of Us, Fallout og Halo.

THIS Mediefestival 2024 har også sit eget spor om udvikling af tv-serier og løber af stablen i Aarhus den 30. og 31. oktober.