Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

OpenAI åbner første kontor i EU / Systematic-udviklet bibliotekssystem indtager Tyskland / Danmark oversvømmes af digital svindel: Anmeldelser femdoblet på et år

OpenAI åbner første kontor i EU. KMD og Folkekirken forlænger samarbejde med op til ni år. Systematic-udviklet bibliotekssystem indtager Tyskland. Ny EU-app gør det nemmere at finde gratis Wi-Fi. Danmark oversvømmes af digital svindel: Anmeldelser femdoblet på et år.

Godmorgen og velkommen til torsdagens udgave af morgenbriefingen fra Computerworld.

Den er endnu engang sat sammen af Thomas Møgelbjerg.

Tak fordi I læser med. God dag derude.

Systematic-udviklet bibliotekssystem indtager Tyskland

Det danske bibliotekssystem Cicero, der er udviklet af Systematic, har taget det første skridt ind på det tyske marked efter succesfulde implementeringer i Norge og Sverige.

Bücherhallen Hamburg, som driver alle offentlige biblioteker i Hamburg, har valgt at erstatte sit 30 år gamle system med Cicero. Dermed bliver Hamburg den første tyske kunde, der køber det dansk-udviklede Cicero-system.

Bücherhallen Hamburg har 32 filialer og er en af de største biblioteksorganisationer i Tyskland.

"Vi forventer, at denne aftale med Hamburg vil øge interessen for Cicero i hele Tyskland," siger Jakob Ilum Damsgaard, direktør for forretningsudvikling hos Systematic.

Cicero-systemet, som har været fælles platform for alle danske biblioteker siden 2015, vil blive tilpasset de særlige tyske behov, herunder en mobilapp og selvbetjeningsløsninger for brugerne.

Systemet forventes at være fuldt implementeret i Hamburg inden for det kommende år.

OpenAI åbner første kontor i EU

Fremadstormende OpenAI, der står bag ChatGPT, åbner nye kontorer verden over, heriblandt i Paris, hvilket markerer selskabets første kontor inden for EU.

"Vores netværk af globale kontorer hjælper os med bedre at betjene og samarbejde med brugere, kunder, udviklere og beslutningstagere over hele verden," skriver OpenAI på LinkedIn.

Selskabet åbner nye kontorer i New York, Seattle, Paris, Bruxelles og Singapore, samtidig med at de styrker sine aktiviteter i San Francisco, London, Dublin og Tokyo.

Og er du interesseret i at arbejde hos verdens måske mest populære AI-tjeneste, skriver OpenAI, at de aktivt søger nye medarbejdere til mange af de nye kontorer.

Ny EU-app gør det nemmere at finde gratis Wi-Fi

Nu er det blevet lettere at tilgå nettet i Europa uden at skulle bekymre sig om tårnhøje datagebyrer.

På initiativ af EU-kommissionen er den nye WiFi4EU-app nemlig blevet lanceret, hvilket gør det lettere at finde gratis Wi-Fi i offentlige områder over hele Europa.

EU-kommissionen skriver i en pressemeddelelse, at WiFi4EU-appen giver adgang til mere end 93.000 hotspots på tværs af EU, uanset om du befinder dig i en storby eller en lille landsby.

Brugerne kan finde nærmeste WiFi4EU-hotspot via en offline kortfunktion, så de slipper for at lede efter en forbindelse.

Ifølge EU-kommissionen er WiFi4EU-appen designet med fokus på brugernes privatliv, og der er ingen sporing eller datalagring, hvilket sikrer en anonym internetoplevelse.

KMD og Folkekirken forlænger samarbejde med op til ni år

Efter et flerårigt partnerskab har Folkekirkens It og KMD indgået en ny aftale om folkekirkens lønsystem. Aftalen træder i kraft 1. januar 2026 og løber i ni år.

Det drejer sig om folkekirkens lønsystem, der berører mere end 52.000 personer årligt, og som er videreudviklet på toppen af KMD's lønløsning KMD Opus Personale.

I KMD ser man frem til at fortsætte det proaktive samarbejde med folkekirken, der er en af KMD's største kunder på lønområdet, fortæller Tom Johan Jensen, Vice President for Human Capital Management i KMD.

"Vi er naturligvis både glade og stolte over, at vi får lov til at fortsætte vores gode samarbejde med Folkekirkens It og folkekirkens løncentre. Det er ikke kun fantastisk, når kunder vælger os, men endnu bedre, når de genvælger os," siger Tom Johan Jensen.

Med 1.615 menighedsråd, 102 provstier, et antal selvstændige kirkegårde og en række skoletjenester fordelt på 2.130 sogne er folkekirken en meget interessant og udviklende organisation at samarbejde med, skriver KMD i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter blandt andet, at KMD skal sikre understøttelse af folkekirkens fokus på at tilbyde stabil drift og lønservice til alle folkekirkens brugere.

Danmark oversvømmes af digital svindel: Anmeldelser femdoblet på et år

Antallet af anmeldelser om digital svindel, hvor svindlere eksempelvis udgiver sig for at være en bekendt i pengenød via sms eller sociale medier, er femdoblet i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I årets første seks måneder modtog politiet 1.151 anmeldelser sammenlignet med 216 anmeldelser i samme periode sidste år.

Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Svindlen, som ofte spiller på tillid og hast, har udviklet sig markant, og politiet opfordrer til øget opmærksomhed ved uventede henvendelser om penge.