Artikel top billede

Den første Alien-serie er på vej: De syredryppende rumvæsener er på vej mod Jorden

”Alien: Earth” giver de frygtindgydende xenomorphs mulighed for nye blodige opgør med deres menneskelige fjender i en serie skabt af manden bag serien Fargo.

Ingen kan som bekendt høre dig skrige ude i rummet. Det har været en uomgængelig sandhed, siden Alien første gang fik os til at skrige i biograferne.

Men nu er den første tv-serie fra Alien-universet på vej, og den kommer for første gang til at foregå på Jorden, hvor der bliver masser af muligheder for at høre menneskeheden skrige.

Det er skaberen af den anmelderroste serie Fargo, Noah Hawley, der står bag første sæson af ”Alien: Earth”, som forventes at ramme skærmen i løbet af 2025 med otte afsnit.

Denne gang bliver den kvindelige hovedrolle spillet af Sydney Chandler, som bliver suppleret med spændende kræfter som Timothy Olyphant, Alex Lawther og Essie Davids.

Noah Hawley offentliggjorde for nylig det allerførste sneak peek fra den nye serie, som du kan tjekke her.

Det er vitterligt et ganske kort smugkig, vi foreløbig har fået lov til at tjekke, men at se Jorden reflekteret på hovedet af en syredryppende xenomorph sender allerede de helt rigtige fornemmelser ned ad rygraden.

Alien: Earth kommer rent kronologisk til at foregå få år før Alien: Prometheus – og altså omkring tre årtier før den oprindelige Alien-film, der foregår i 2122.

Seriens udgangspunkt er, at et mystisk rumskib styrter ned på Jorden. Her gør en broget gruppe af soldater en skæbnesvanger opdagelse, der bringer dem ansigt til ansigt med planetens største trussel.

Den efterhånden legendariske Alien-franchise har fået sig et succesfuldt comeback i år med ”Alien: Romulus”, som du stadig kan nå at fange i biograferne.

Her har man for alvor skelet til gyserelementerne fra Ridley Scotts oprindelige film med masser af bloddryppende action, og filmen har skabt en solid succes både hos anmelderne og biografgængerne.

De nok så effektive xenomorphs har efterhånden spredt deres syre over galaksen i en stribe film, siden den første alien kæmpede sig ud fra det første menneskelige bryst tilbage i 1979.

Fire film i den oprindelige serie, to Aliens vs. Predator-film og to Prometheus-film blev det til før Alien: Romulus i år – og dertil kommer så en gigantisk bunke spil, bøger, merchandise og tegneserier.

Nu er det tid til den første tv-serie – og at dømme efter det første smugkig, er der flere skrig at se frem til. Og på Jorden vil de for alvor kunne høres.