Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.
Fredagens hurtige oversigt er sammensat og forfattet af Dan Jensen, der fra på mandag overlader redaktionens tidlige morgen-stol til den altid morgen-friske kollega, Niels Veileborg.
KMD samler alle kommunale sagsstyrings-systemer
KMD samler sine kommunale ESDH-løsninger under samme paraply, nemlig KMD WorkZone, som bliver samlet platform for hele baduljen.
KMD WorkZone har hidtil primært været anvendt i staten.
“Nu udbygger vi KMD WorkZone til også at være målrettet det kommunale marked. Det sker ved, at funktionaliteten fra det kommunerettede KMD Nova ESDH konsolideres på KMD WorkZone som en platform, der fremover kan imødekomme de forretningskrav, vi møder i kommunerne,” meddeler KMD.
Det betyder, at kommunerne nu ifølge KMD vil kunne ‘samle en række løsninger til digitalisering af arbejdsgange på den samme platform,’ som det hedder.
KMD har anvendt Nova ESDH i mere end 20 år på det kommunale ESDH-marked, mens WorkZone har mere end 30 år bag sig.
Danske Criipto solgt til nordmænd
Københavnske Criipto, der er specialiseret i løsninger til digital identifikation og digital signering, får ny ejer i form af norske BankID BankAxept, der overtager rub og stub.
BankID er den norske pendant til MitID, og selskabet er på spring til at sætte fart i en europæiske ekspansion.
“Vi står foran en gennemgribende digitalisering i Europa, ikke mindst drevet af et nyt EU-direktiv, der kræver, at de enkelte lande indfører digitale ID-løsninger. Med opkøbet af Criipto får vi en vigtig brik på plads for at kunne tilbyde vores løsninger på tværs af Europa og være med til at styrke sikkerheden i fremtidens digitale landskab," meddeler administrerende direktør i BankID BankAxept, Øyvind Westby Brekke.
Criipto har 20 medarbejdere og blev etableret for 11 år siden af Niels Flensted-Jensen og Mikkel Christensen, der i dag er henholdsvis CEO og CTO. De to har også ejet selskabet frem til salget.
OpenAI: Topchefers exit har altså intet at gøre med omstrukturering
Tre topchefers exit har altså ikke noget at gøre med, at selskabet ændrer radikalt i sit værdisæt.
Sådan er meldingen fra OpenAI-topchef Sam Altman efter, at vi torsdag kunne fortælle, at de tre topchefer Mira Murati, Barret Zoph og Bob McCrew forlader selskabet samtidig med, at OpenAI ikke længere vil være non-profit.
Budskabet kom fra Sam Altman fra scenen på Italian Tech Week i Torino, som han deltager i.
Her sagde han, at “some stuff” i det, som medierne havde skrevet om chefernes exit ikke passede.
“Det er totalt ikke sandt [‘that’s totally not true,’],’ sagde han om sammenkædningen med omstrukturerings-planerne.
“En masse af de ting, som jeg så, var også totalt forkert. Vores bestyrelse har uafhængigt overvejet omstruktyreringen i et næsten et år, og vi tænker på, hvad det kræver at få os ført til næste trin,” sagde han.
Sam Altman står selv til for første gang at få en personlig ejerandel af OpenAI.
Du kan læse om omstruktureringen her: Slut med at være non-profit for OpenAI: Vil ændre fundamental del i sine værdier - topchefer siger farvel og tak.
Støvring-selskabet Peak Systems får tilført millioner af kroner i en ny kapitalrunde.
Pengene kommer fra COO i GateHouse Maritime og GateHouse Satcom Jørgen Brøndgaard Nielsen samt grundlægger af GateHouse, Michael Bondo Andersen.
De to investorer lægger hver en million kroner på bordet. Michael Bondo Andersen får nu desuden plads i Peak Systems bestyrelse.
Selskabet blev etableret for blot tre år siden og fokuserer på lagerstyrings-systemet PeakWMS. Det er nu planen, at der for alvor skal sættes skub i ekspansionen.
“Med investeringen sigter Peak Systems nu mod yderligere vækst, både på det danske marked og internationalt,” meddeler selskabet.