Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

USA pumper milliarder af kroner ind i Texas Instruments: Får massiv statsstøtte

Det amerikanske chip-selskab Texas Instruments står til at modtage mere end 11 milliarder kroner i statstøtte fra den amerikanske statskasse.

1,6 milliarder kroner - eller hvad der svarer til godt 11 milliarder kroner.

Så meget står det amerikanske chip-selskab Texas Instruments til at modtage i statsstøtte fra den amerikanske statskasse.

Pengene skal gå til opførelsen af tre af nye chip-fabrikker, som Texas Instruments er i gang med at bygge - to i Texas og en i Utah.

Det koster mange penge at bygge de højteknologiske chipfabrikker - de såkaldte fabs - der er proppet med avanceret udstyr i den helt høje ende af prisskalaen.

Selv har Texas Instruments afsat mere end 125 milliarder kroner til byggeriet af de tre fabs, der skal stå klar i 2029 og ventes at kunne beskæftige et par tusind medarbejdere.

USA er for tiden fokuseret på at styrke sin egen, lokale chipproduktion med henblik på at frigøre sig fra sin afhængighed af chip produceret i udlandet - ikke mindst i Kina og lande tæt på Kina.

Foruden statsstøtten på 11 milliarder kroner står Texas Instruments til at få skatterabat på 55 milliarder kroner og 70 milliarder kroner i tilskud i arbejdsmarkeds-udvikling, skriver Reuters.

“Vi planlægger at udvide vores lokale produktion med mere end 95 procent inden 2030,” lyder det fra Texas Instruments.

Selskabet betegner selv de nye fabs som ‘geopolitisk pålidelige’ fabrikker.

USA har på samme måde pumpet milliarder kroner ind i opførelsen af andre selskabers fabs på amerikansk jord.

De tæller blandt andet Intel. Samsung, TSMC, GlobalFoundries og Micron.