Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld denne mandag morgen.
Morgen-briefing-redaktøren, som står for tilblivelsen af dagens tidlige nyhedsoverblik, hedder Qëndrim Fazliu.
God dag og god læselyst herfra.
Telefoner skal afgøre offside-situationer
Den bedste engelske fodboldrække, der går under navnet Premier League vil i denne sæson begynde at bruge iPhones til at afgøre offside-situationer.
Ligaen har nemlig indgået en aftale med Genius Sports, som vil anvende 24-28 iPhones på de stadions, hvor kampene bliver spillet til at registrere offside med større præcision – det skal ske i kombination med maskinlæring.
Det skriver The Verge.
Systemet, som kaldes "Semi-Assisted Offside Technology" (SAOT), skaber 3D-gengivelser af spillernes positioner for at afgøre offside-situationerne.
Tidligere VAR-systemer har været plaget af unøjagtigheder og forsinkelser, mens Genius Sports mener, at deres teknologi, der er baseret på iPhones og avancerede dataanalyser, kan levere mere præcise domme.
Ifølge aftalen skal det nye offside-system tages i brug senere i sæsonen.
Nyt forbud skal forhindre falske AI-anmeldelser
Den amerikanske reguleringsmyndighed Federal Trade Commission (FTC) har vedtaget nye regler, der skal forhindre virksomheder i at bruge falske anmeldelser, herunder de AI-genererede af slagsen.
Reglerne, som ventes at træde i kraft i midten af oktober, forbyder køb og salg af falske anmeldelser samt manipulation med sociale medier, såsom køb af likes og følgere.
Det skriver TechCrunch.
Derudover må virksomheder ikke censurere ærlige, negative anmeldelser eller bruge juridiske eller fysiske trusler til at fjerne dem.
Hvis virksomheder bryder de nye regler, risikerer de bøder på op til 51.744 dollar per overtrædelse, hvilket svarer til lige over 350.000 kroner.
Reglerne kommer som svar på den stigende brug af generativ AI til at producere falske anmeldelser, hvilket har forværret et problem, der allerede var udbredt på platforme som Amazon og Yelp.
Danmark på en syvendeplads i global viden om cybersikkerhed
Danskerne ligger på en syvendeplads i verden, når det gælder viden om cybersikkerhed og privatliv på internettet.
Det betyder, at man er faldet to pladser fra den femteplads, man indtog året forinden.
Det viser en ny undersøgelse fra NordVPN.
Og mens undersøgelsen viser, at danskerne er rigtig gode til at identificere, hvilke tilladelser der skal deles med forskellige apps (96 procent), samt at oprette stærke adgangskoder (95 procent), så står det straks værre til, når det kommer til at være opmærksom på problemstillingerne ved at bruge AI i sit arbejde.
Her viser undersøgelsen nemlig, at det kun er fem procent af danskerne, der er opmærksomme på problemstillingerne i den forbindelse.
Samtidig fremgår det, at hver femte dansker ikke ved, hvordan de skal sikre deres wifi-netværk derhjemme.
Singapore topper listen efterfulgt af henholdsvis Finland, Lituaen og Tyskland samt USA på en delt anden- og tredjeplads.
Fynske kommuner beder om statslig hjælp grundet alvorlig cybertrussel
Fynske kommuner har oplevet stor stigning af cyberangreb i de seneste tre år.
Denne stigning betyder samtidig, at cybertruslen mod disse kommuner er større end nogensinde før.
Det viser en ny rundspørge foretaget af TV 2 Fyn.
Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) kalder i den forbindelse stigningen alvorlig og understreger behovet for øget cybersikkerhed.
Den stadig større cybertrussel får nu kommunerne til at efterlyse statslig hjælp.
Det er dog ifølge ministeren lettere sagt end gjort, da ansvaret ifølge hende primært ligger hos kommunerne selv på grund af det kommunale selvstyre.
Marie Bjerre anerkender dog, at der kan være behov for yderligere økonomiske ressourcer.
Det vil hun drøfte med kommunerne, når der fra næste år stilles større krav til cybersikkerheden og bliver indført tilsyn på området.