Artikel top billede

(Foto: Zac Wolff/Unsplash)

OpenAI løfter sløret: Så lang tid skal du vente på GPT-5

De mange håbefulde brugere af OpenAI's populære chatbot ChatGPT skal væbne sig med tålmodighed på GPT-5. Udgivelsen af denne opdatering ligger nemlig længere væk, end de fleste havde regnet med.

Rygterne og spekulationerne om den kommende udgave af ChatGPT, der i almindelig tale omtales som GPT-5, men som endnu ikke har fået noget navn, har floreret i månedsvis blandt brugere af den populære chatbot.

Forleden løftede CTO i OpenAI Mira Murati sløret for nogle af de evner, man forventer, den kommende udgave af chatbotten kommer til at indeholde.

Det skete i forbindelse med et interview på Dartmouth School of Engineering, hvor OpenAI-CTO’en sad og besvarede foran de ingeniørstuderende på universitetet.

Mira Murati beskrev springet fra GPT-4 til GPT-5 som et markant spring opad i intelligens og sammenlignede GPT-3 med intelligens hos et lille barn, GPT-4 med niveauet hos en dygtig gymnasieelev, mens GPT-5 ifølge hende kan opnå ”Ph.D.-intelligens for særlige opgaver,” lød det blandt andet.

Skal væbne sig med tålmodighed – udgivelsesdato er ikke lige rundt om hjørnet

Undervejs i interviewet blev Mira Murati spurgt om, hvornår hun forventer, at OpenAI kommer til at udgive GPT-5.

Rygterne om GPT-5 begyndt allerede at florere i slutningen af 2023, hvor nogle mente, at OpenAI skulle være på trapperne, mens andre har foreslået sommeren 2024, som det mest sandsynlige tidspunkt for en udgivelse.

Skal man tro Mira Murati, så skal de håbefulde brugere dog væbne sig med tålmodighed.
Ifølge hende er GPT-5 nemlig halvandet år væk fra udgivelse.

Med andre ord, så vil GPT-5 med stor sandsynlighed først blive udgivet i slutningen af 2025 eller i begyndelsen af 2026.