Artikel top billede

(Foto: Jonathan Kemper/Unsplash)

OpenAI arbejder på den næste store flagskibsmodel: Skal efterfølge GPT-4

OpenAI har meddelt, at selskabet nu arbejder på efterfølgeren til GPT-4. Det sker kort tid efter lanceringen af GPT-4o.

Selskabet bag ChatGPT, OpenAI, gør klar til det næste store fremstød.

Navnet GPT-5 bliver ganske vist ikke nævnt specifikt, men selskabet har tirsdag meddelt, at arbejdet er begyndt på den næste flagskibs-sprogmodel, der skal efterfølge GPT-4-versionen.

Det skriver New York Times.

Mediet skriver, at OpenAI forventer, at den kommende sprogmodel vil føre til "det næste niveau af kapaciteter", og at OpenAI satser på AGI (artificial general intelligence) – altså en maskine, der skal kunne nogenlunde det samme som den menneskelige hjerne.

Den nye sprogmodel vil blive motoren på en række produkter, søgemaskiner, billedgeneratorer, digitale assistenter og styresystemer.

OpenAI opretter også en ny sikkerhedskomité, som skal arbejde med at håndtere de risici, der forbundet med den nye teknologi.

"Selvom vi er stolte af at bygge og frigive modeller, der er brancheførende med hensyn til både muligheder og sikkerhed, glæder vi os over en robust debat i dette vigtige øjeblik," meddeler virksomheden ifølge mediet.

Det nye team er ledet af Sam Altman sammen med bestyrelsesmedlemmerne Adam D'Angelo og Nicole Seligman.

Det sker kort tid efter, at OpenAI ellers droppede sin afdeling for risikohåndtering, skriver CNBC.

Der er ikke mange flere detaljer om den kommende sprogmodel, men ifølge New York Times kan det tage op til ni måneder eller et år, før en sådan model vil være klar.