Artikel top billede

(Foto: PCWorld)

AMD vil sikre, at din pc let kan opgraderes i mange år fremover

Det skal være enklere og billigere at opgradere både eksisterende og fremtidige AMD-baserede pc'er.

Har man i sinde at opgradere ens pc’s processor, vil man ofte rende i kompatibilitetsproblemer.

Ens processor er nemlig monteret på en såkaldt sokkel, som særligt i Intels tilfælde kun er kompatible med to eller tre generationer af processorer.

Det afskærer oftest brugeren i alene at opgradere processoren, men kræver at en eventuel opgrader bliver en omfattende proces, hvor hele bundkortet skal udskiftes.

Sådan agter Intels ærkerival, amerikanske AMD, ikke at gribe tingene an.

I et interview med hardware-mediet PCGuide beskriver AMD’s produktchef Martijn Boonstra hvordan ’sokkel-livslængde’ er et fokus hos selskabet, ’hvor der tidligere i industrien alene gik et eller to år mellem et sokkel-skifte,’ siger han.

Selskabets nyeste sokkel, AM5 fra 2022, forventes at blive understøttet i mange år fremover lyder det. AMD har indtil videre forpligtet sig til at understøtte det frem til ’mindst 2027’.

Denne tilgang er udlevet i den aldrende AM4 platform, som blev introduceret i 2016, men som AMD nu officielt vil understøtte frem til 2025.

Ved årets Computex-messe i Taiwan løftede selskabet således sløret for en ny stribe processorer til AM4-platformen, som dog skal bemærkes, er bygget omkring den aldrende Zen3-arkitektur fra sidst i 2020.