Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

VMware udvider samarbejdet med Microsoft og bevæger sig væk fra AWS

Det Broadcom-ejede VMware udvider sit partnerskab med Microsoft og giver nu virksomheder, der ejer VCF-licenser mulighed for at anvende dem på Azure VMware Solution samt i egne datacentre.

VMware har annonceret et udvidet partnerskab med Microsoft omkring VMware Cloud Foundation (VCF).

Virksomheder, der ejer eller køber VCF-licenser, vil nu kunne anvende dem på Azure VMware Solution samt i deres egne datacentre.

Det oplyser de to virksomheder i en fælles meddelelse.

Denne nye mulighed for Azure VMware Solution, som Microsoft har tilbudt siden 2019, indebærer, at Microsoft administrerer og understøtter et VMware-miljø.

VMware-workloads kan migreres til Azure uden betydelige ændringer, hvilket muliggør en hurtig migration og dermed mindsker behovet for, at medarbejderne skal tilegne sig nye færdigheder.

Ifølge selskaberne giver den nye licensmulighed virksomheder abonnementer på den nye VCF-software, hvilket muliggør flytning af workloads fra lokale datacentre til Azure VMware Solution.

Dette skal udnytte "Azures skalerbare og højtydende cloud-infrastruktur."

"Kunder, der ejer eller køber licenser til VMware Cloud Foundation, vil kunne bruge disse licenser på Azure VMware Solution samt i deres egne datacentre, hvilket giver dem fleksibilitet til at imødekomme skiftende forretningsbehov," lyder det i meddelelsen.

Problemer med AWS

Det udvidede samarbejde med Microsoft kan ikke ses i et vakuum og sker i forbindelse med den seneste tids udvikling i forholdet mellem VMware’s mangeårige partner AWS og VMware’s moderselskab Broadcom.

VMware Cloud på AWS har længe været en af de vigtigste cloud-tjenester, som blev tilbudt.

Virksomheder brugte tjenesten til at skalere software og tjenester både lokalt og i skyen.

Det er dermed en modpart til Azure VMware Solution. Imidlertid er det for nylig blevet umuligt at erhverve denne tjeneste via AWS.

Derudover begyndte Amazon en kampagne for at gøre det attraktivt for VMware Cloud på AWS-brugere at migrere virtuelle maskiner til Amazon-skyen.

Imens sælger VMware stadig VMware Cloud på AWS. Broadcoms administrerende direktør, Hock Tan, har selv kommenteret på det nye forhold til Amazon. Ifølge ham er der ingen planer om at afvikle VMware Cloud på AWS.

"VMware Cloud på AWS fortsætter med at betjene kunderne, som den altid har gjort," har Hock Tan tidligere udtalt.