Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple har i al hemmelighed bygget et nyt europæisk AI-lab – snupper ansatte i stor stil fra Google

Et nyt Apple-laboratorium er skudt op i en europæisk storby, og det er så hemmeligt, at end ikke naboerne ved, at det eksisterer.

Apple er i øjeblikket i fuld gang med at opbygget et hemmeligt europæisk laboratorium, hvor der bliver forsket i kunstig intelligens.

Financial Times skriver, at laboratoriet, der ligger i Zürich i Schweiz, går under navnet “Vision Lab.”

Avisen har været i kontakt med naboer til lab'et, og end ikke de var klar over dets eksistens.

Rekrutterer aggressivt

I de seneste år har Apple rekrutteret aggressivt til laboratoriet, og ifølge Financial Times er det særligt eksperter i generativ intelligens fra Google, som Apple går på hugst blandt.

Således har Apple siden 2018, hvor selskabet hentede John Giannandrea ind som AI-topchef fra netop Google, haft succes med at rekruttere mindst 36 folk fra søgegiganten.

Placeringen af laboratoriet i Zürich skyldes ifølge Financial Times, at Apple tidligere har opkøbt de to startup-firmaer Faceshift og Fashwell, der har hovedkvarter i byen.

Forhandlinger med Google og OpenAI

Det har tidligere været fremme, at Apple er i forhandlinger med både OpenAI og Google om, at integrere en af de to selskabets løsninger på iPhonen i fremtiden.

Men oplysninger peger på, at Apple ikke har opgivet af udvikle sine egne løsninger.

Ifølge Financial Times vurderes det, at Apple er interesseret i at integrere generative kunstig intelligens løsninger på iPhonen, der kan afvikles lokalt på telefoner i stedet for via en cloudtjeneste fra fjerne datacentre.

Apple har en filosofi om at så meget som muligt skal afvikles direkte på enheden, hvilket med integrationen af kunstig intelligens på telefonerne vil stille stadig større krav til hardwaren.

Helt konkret vil det stille større krav til Apples egne chips og til mængden af dram (random access memory, red) på telefonen.

"Den næste store ting bliver 'AI-smartphones' - og de vil kræve meget mere Dram," siger Sumit Sadana, der har en direktørpost hos Micron Technology, en af Apples-chipleverandører, til Financial Times.