Artikel top billede

Den lille videobar styres via touchpad, og 4K løsningen med indbygget mikrofon og højttaler, er oplagt til det mindre møderum, hvor der er behov for en stor skærm. (Foto: Logitech)

Test: Her er en hamrende smart video-løsning, der ikke flår økonomien i stykker

Logitechs Rally Bar Huddle kan på mange måder det, som du finder i dyrere konkurrenter fra Cisco og lignende. Det gør den meget interessant til den mindre virksomhed.

Cisco og andre laver eksemplariske videokonference-løsninger til virksomheder, og selvom deres prispunkt er blevet lavere, så er det alligevel en stor udskrivning for mange.

At netop prispunktet er dalet hos de ”tunge” producenter, er fordi der er kommet hård konkurrence fra dem, der ligger lige under.

Det er her Logitech Rally Bar Huddle stempler ind. Den ligner og kan da også meget som de tungere producenter, men prisen er typisk mindst 5-10.000 kroner lavere.

Du skal slippe 14.999 kroner for Rally Bar Huddle, og alt taget med på guldvægten er det den rigtige pris til dens målgruppe. Altså mindre møderum med vægmonteret skærm og typisk to til otte deltagere.

På mange måder får du altså funktioner som i Ciscos Roomkit eller lignende, som hænger rigtigt mange steder i danske virksomheders mødelokaler.

Pro-løsning til vægmontering

I det perspektiv er det en prisoverkommelig løsning. For naturligvis skal der også indkøbes en monitor. Men vælger virksomheden en tv-løsning, kan man få endog meget store skærme til lav pris.

Rallybar ligner til forveksling en lille soundbar, og den hænges da også under (eller over) den monitor, du vil benytte den på.

Skal der gøres ekstra ud af indretningen, fås der aftagelige covers til den lidt over halve meter lange videobar. Den fås endda med forntstof i forskellige farver, der giver den ekstra bonus, at det er let at tage af ved rengøring.

Styringen foregår via en iPad-lignende enhed, hvorfra alt styres.

Enkel opsætning - men med mange kabler

At få Rallybar op at køre vil være ret enkelt for en tekniker. Men også dig uden den store tekniske snilde, vil kunne få Rally Bar til at fungere inden for en times tid.

Det lyder af lang tid, men der skal – som det ofte er med disse løsninger – tilsluttes en hel del kabler.

De fleste kabler er selvforklarende, og videobaren ligner en soundbar – både på fronten og via tilslutningerne. Og der følgerer letforståelige tegninger med, der viser, hvordan alt tilsluttes.

Kun den etape, hvor du både skal have netværk og POE (Power Over Ethernet), kræver at man holder tungen lige i munden, som ikke-tekniker. Det gode er, at forbinder du noget forkert, vil du ikke ødelægge noget. Den vil blot ikke fungere.

Der er også mulighed for at tilslutte computer via Wi-Fi og Bluetooth til eksterne enheder.

Overvåger lokalets 'helbred'

Når alt er tilsluttet, kan enheden håndtere konference-platforme som Microsoft Teams, Zoom og Google Meet.

Der kan tilsluttes en computer, så der kan deles indhold – PowerPoint med mere – og her understøttes Windows, Chrome OS og MacOS. Denne del kan let vælges og deles med mødedeltagerne.

Som med mere kostbare løsninger har den også en nyere funktion indbygget.

Den kan monitorere lokalets 'helbred'. Det vil sige at der holdes øje med temperatur og lignende, så du kan se, om der lige skal luftes ud forud for, eller under, mødet.

Indfanger det meste

Kameraets opløsning er på 4K, som jeg mener er et krav. Der tilbydes desuden op til fire gange zoom og med et synsfelt på op til 120 grader. Alle bør kunne komme med -også omkring et rundt mødebord.

Det er dog vigtigt, at man ikke sidder eller står mere end fem til seks meter væk fra enheden - og gerne tættere på. Det var i hvert fald min oplevelse ved den midlertidige opsætning på mit tv.

Logitech anbefaler da også, at man maksimalt sidder syv meter væk fra enheden.

Er du længere væk, bliver det svært at høre, hvad der bliver sagt. Denne del styres ofte af en indbygget begrænsning i programmeringen, og det mistænker jeg også er tilfældet her.

Lydmæssigt er Rally Bar i den bedre ende. Dels fanger mikrofonen let, hvad der bliver sagt. Det er som det skal være, men lige så vigtigt har den støjreduktion, der undertrykker støjen fint.

Den indbyggede højttaler er blot 5,5 centimeter, men den giver overraskende god og varm lyd fra sig. Den har da også en lille basrefleksport i bunden af video baren. Det, sammen med placeringen lige op ad en væg, styrker lyden, så den er større end man skulle forvente fra så lille en højttaler.

Lyde fra tap på bordet med fingerspidserne til papir, der krølles sammen, bliver dæmpet fint. Det er en meget vigtig feature til et møde, som jeg reelt mener er lige så vigtig som billedkvaliteten.

Netop kvaliteten af billedet er god. Du kan afprøve det billede du selv indfanger på skærmen, og her det tydeligt at se, at den har det bedst, når der er en del lys.

På dette punkt, er de dyrere konkurrenter lidt bedre, da de lettere kan håndtere store lysforskelle i et rum.

Jeg ser dog ikke det som et meget stort minuspunkt, da der af indlysende grunde sjældent benyttes intimbelysning i mødelokaler.

Kun få begrænsninger

Rally Bar Huddle er på mange måder en meget vellykket videokonference-løsning. Den er som sagt noget billigere end konkurrenterne, der typisk vælges af større virksomheder.

Man skal dog her leve med enkelte begrænsninger i forhold til dem. Her tænker jeg især på video-tracking og at lyden ikke følger, den der taler, med mere. Det kan tilgives, da den er designet med mindre møderum in mente.

Derfor – skal virksomheden have en pro-løsning uden at betale fuld-professionel pris, er denne Rally Bar Huddle en løsning, jeg på det varmeste kan anbefale.


Loading ikon