Torsdagens aviser om it

Ny Atea-chef til kamp mod Topnordic. Bendtsen tæt på patentaftale. Lars von Trier søger it-virksomhed. Arto til møde hos politiet. Banker klar til at betale for chipkort-fiasko. Lille it-firma får storordre fra Ikea. Sonofon kræver penge for SMS-kvitteringer. Microsoft kritiserer dansk hacker-skole. Små netfirmaer tjener penge.

Ny Atea-chef til kamp mod Topnordic

43-årige Henrik Damgaard sætter sig i dag i spidsen for Atea, der er Nordens største it-forhandler, og det betyder øget kamp på det danske hardwaremarked. Henrik Damgaard kommer fra en stilling som nordisk direktør for Sonys erhvervssatsning og har tidligere været salgsdirektør hos distributørerne Scribona og Computer 2000. (Børsen)

Bendtsen tæt på patentaftale

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er tæt på en aftale om et fælles brev om softwarepatenter, som opstiller de danske krav til det omstridte EU-direktiv. Der var onsdag aften enighed om brevet med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale, mens SF fortsat var utilfreds med enkelte formuleringer. Det danske brev vil støtte en del af de ændringsforslag, som Europa-Parlamentet har fremsat til direktivet. (Børsen)

Lars von Trier søger it-virksomhed

Den danske filminstruktør Lars von Trier er på jagt efter it-virksomhed med omkring 50 ansatte eller mere, som vil lægge lokaliteter til hans kommende dogmefilm "Direktøren for det hele". Filmen er en komedie om ejeren af en it-virksomhed, som forsøger at sælge firmaet, men har det problem, at han er alt for flink. På rollelisten er allerede Jens Albinus, Peter Gantzler og Iben Hjejle. (Politiken)

Arto til møde hos politiet

Børnechatstedet Arto skal i dag til møde hos politiet, som oplever voldelige bander af børn og unge organisere sig via hjemmesiden. Eksperter har kritiseret Arto for at have for lidt kontrol med de næste 400.000 børn og unge, som bruger siden til chat. For at komme problemet til livs kræver Arto fremover, at man skal have en gyldig e-mail-adresse, ligesom man skal oplyse sit CPR-nummer for at lægge billeder på sin profil. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Banker klar til at betale for chipkort-fiasko

Kun 15 procent af Dankort-terminalerne i danske butikker kan læse de nye chipkort, og Dankort A/S forbereder derfor en informationskampagne for egen regning. Dansk Handel & Service så hellere, at bankerne gav tilskud til købet af nye terminaler. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Lille it-firma får storordre fra Ikea

Den danske it-virksomhed Northmann med 14 medarbejdere har vundet en stor millionordre til den svenske møbelgigant Ikea. Firmaet har udviklet en billeddatabase, som fremover skal bruges til Ikeas møbelkatalog, der udkommer i 130 millioner eksemplarer. "For et lille firma som vores er store ordrer af afgørende betydning," siger hovedaktionær og administrerende direktør William Schulin-Zeuthen. Northmann finansieres af Vækstfondens Technology Ventures-program. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Sonofon kræver penge for SMS-kvitteringer

Mobilselskabet Sonofon vil som det første i Danmark fremover opkræve 10 øre, hvis man vil have en kvittering for, at modtageren har fået en SMS-besked. Det har hidtil været gratis. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Microsoft kritiserer dansk hacker-skole

En ny hjemmeside vil lære brugerne at hacke, så de bedre kan beskytte sig selv. På Hackakademi.com kan man betale to euro for en lektion, som eksempelvis viser, hvordan man hacker et Windows 98-kodeord på bare fire minutter. Microsofts danske sikkerhedsrådgiver, Kim Mikkelsen, tager kraftigt afstand fra siden, og hans holdning deles af Dansk Industris organisation for it-branchen, ITEK. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Små netfirmaer tjener penge

En række mindre internet-virksomheder har det seneste år øget overskuddet før skat med 31 procent, viser en regnskabsanalyse af 18 firmaer udført af Erhvervsbladet. Primært de helt små firmaer har fremgang. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere