Investor skyder 54 mio. i dansk mobilfirma

Investeringsselskabet Amadeus Capital Partners har brugt knap 54 millioner kroner på at købe en andel af det nordjyske it-selskab End2end, der driver indholdstjenester for store mobilselskaber i 20 lande. End2end håber at deltage i branchens konsolidering.

En ny investor har skudt penge i det nordjyske it-firma End2end, der på få år har brændt en halv milliard kroner af på at drive indholdstjenester for store mobilselskaber.

Denne gang har investeringsfirmaet Amadeus Capital Partners brugt knap 54 millioner kroner på at købe den ejerandel, som hidtil har tilhørt amerikanske TMS Partners.

- Der er en klar tendens for operatørerne til at outsource mobile datatjenester til betroede partnere, som det er tilfældet i fastnetverdenen, begrunder Jeppe Zink fra Amadeus købet i en pressemeddelelse.

Udvikling i Aalborg

End2end blev stiftet i 2000 og har med kapital fra Cisco, Deutsche Bank, Hewlett-Packard og venture-grenen af selskabet Draper Fisher Jurvetson brugt næsten en halv milliard kroner på at opbygge en infrastruktur til store mobilselskaber.

Udviklingen foregår i Aalborg, mens serverne er placeret hos hosting-firmaet Interxion i Ballerup.

Senest har End2end købt selskabet Migway af TDC. Det opkøb skal bruges til at opkræve betaling via SMS for det indhold, som End2end bruger sin infrastruktur til at opbevare og sælge.

Konsolidering

I alt har End2end 50 store mobilselskaber i 20 lande som kunder. Heriblandt er Nokia, Orange og Vodafone.

Amadeus Capital Partners opkøb betyder, at selskabets direktør Roy Merritt træder ind i bestyrelsen for det danske selskab, hvor man glæder sig over den nye investor.

- Vi ved, at der sker en konsolidering i branchen, og at deltage aktivt i den konsolidering vil kræve investeringer. Vi har nogle ideer til markedet, og det er interessant for os at have styrket vores ejerkreds i en situation, hvor konsolideringen sker, siger Søren Ravn, administrerende direktør for End2end.

Ifølge ham nærmer End2end sig balance på bundlinjen efter flere år med trecifrede millionunderskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere