Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Omsætning er eksploderet: OpenAI er blandt de hurtigst voksende selskaber nogensinde

Eksplosiv vækst gør OpenAI til et af verdenhistoriens hurtigst voksende selskaber. Selskabet runder allerede nu omsætning på to milliarder dollar.

OpenAI har siden lanceringen af revolutionerende ChatGPT haft ekstrem vækst, hvor selskabet er vokset med eksplosiv fart.

‘Ekstrem’ og ‘eksplosiv’ kan lyde som lige lovlig store ord, men må være på sin plads, når det gælder OpenAI.

For selskabet har allerede rundet en omsætning på to milliarder dollar - omkring 15 milliarder kroner - og det gør selskabet til et af verdenshistoriens hurtigst voksende selskaber, når vi ser på omsætning.

ChatGPT har desuden forlængst slået rekorden for den løsning, der har haft hurtigst tilgang af brugere nogensinde.

Det skete for et år siden, hvor ChatGPT rundede 100 millioner brugere blot et par måneder efter lanceringen.

Ifølge Financial Times rundede OpenAI en run rate [månedens omsætning x 12, red] på to milliarder dollar i december 2023.

Og det stopper langt fra her.

I hvert fald mener OpenAI selv, at selskabet kan mere end fordoble omsætningen inden udgangen af 2025 i takt med, at erhvervslivet for alvor får taget hul på brugen af AI-understøttede løsninger.

Kun ganske få selskaber

Med den tårnhøje omsætning indtræder OpenAI i en lille gruppe af selskaber, der har formået at vækste forretningen til en omsætning på mere end en milliard dollar i løbet af de første 10 år efter etableringen.

De tæller blandt andet Google og Meta.

OpenAI blev etableret som nonprofit-organisation i 2015 med fokus på at udvikle AI til gavn for menneskeheden.

Selskabets kommercielle gren blev etableret i 2020, og det er her gået rigtigt stærkt, siden selskabet lancerede ChatGPT i november 2022.

Stifter Sam Altmann har tidligere oplyst, at 92 procent af Fortune 500-selskaberne - som er USA’s 500 største selskaber - i dag anvender løsninger fra OpenAI - ikke mindst ChatGPT og GPT-4.

Microsoft har erklæret sig klar til at investere endog meget store milliardbeløb i OpenAI i disse år, hvor konkurrencen om at få fodfæste på AI-markedet for alvor pågår.