Mandag aften landede Oracles halvårsregnskab for 2023, og selskabet gør alt for at fremhæve den pæne fremgang på tværs af Oracles forretninger.
Men resultaterne er ikke gode nok, hvis man spørger analytikerne, der efter regnskabet udkom, sendte Oracle-aktien ned med hele syv procent.
Det skyldes særligt, at efterspørgslen på Oracles cloud-tilbud har været lavere, end hvad analytikerne havde forventet.
Og så er Cerner, der udvikler informationssystemer til sundhedssektoren, som Oracle købte for 28,3 milliarder dollar sidste år, en hæmsko for selskabet.
Oracles samlede omsætning for andet kvartal 2023 steg med fire procent inklusive Cerner - og med seks procent eksklusive Cerner. I tal lyder omsætningen i andet kvartal på 12,94 milliarder dollar.
Heraf står cloud services og licens-support for 74 procent af den samlede omsætning, hvilket gør cloud til Oracles klart største forretningsben. I andet kvartal vokser cloud services og licens-support 12 procent.
Og ifølge medstifter, CTO og bestyrelsesformand i Oracle, Larry Ellison, er selskabet først lige begyndt.
"Oracle er i gang med at udvide 66 af vores eksisterende cloud-datacentre - og bygge 100 nye cloud-datacentre - for at imødekomme den stigende efterspørgsel."
”I løbet af de næste par måneder tænder vi for 20 nye Oracle cloud-datacentre, der er samlokaliseret (collocated) med og forbundet til Microsoft Azure. Samtidig bygger vi dusinvis af nye datacentre over hele verden. Efterspørgslen er over the moon," fortsætter Ellison i en udtalelse i regnskabet.
Efterspørgslen på cloud falder
Men selvom Oracle har fremgang på cloud-markedet og ledelsen forsøger at puste potentialet op, har det altså ikke været nok til at slå analytikernes forventninger.
Derudover lander Oracle-regnskabet i en hård periode for verdensøkonomien, og i oktober rapporterede Googles moderselskab, Alphabet, at de oplevede den langsomste vækst i cloud-forretningen i 11 kvartaler.
Og det kan være medvirkende til, at analytikerne er ekstra bekymrede overfor Oracle. Det skriver Reuters.
Men Oracle er også langt fra at være blandt de største på det globale cloud-marked, der domineres af Amazons AWS, Microsoft Azure og Google Cloud.
De tre leverandører dominerer det globale cloud-marked så tungt, at de tilsammen rager 65 kroner til sig hver gang, at der i hele verden bliver investeret 100 kroner i cloud-infrastruktur.
Oracle sidder på cirka to procent af det globale cloud-marked.
Derudover har Oracle arbejdet på at styrke sin AI-infrastruktur, men også her må selskabet se sig slået af frontløberne Amazon og Microsoft, der dominerer markedet, hvilket begrænser Oracles muligheder for at få en betydelig markedsandel.