TDC flytter 107 medarbejdere til IBM

TDC har indgået en otteårig trecifret millionaftale med IBM om at outsource telekoncernens økonomisystemer. 107 medarbejdere skifter arbejdsplads i denne tredje outsourcing-runde hos TDC, som også bliver sidste runde.

107 medarbejdere fra TDC Services skifter TDC-logoet på visitkortet ud med et IBM-logo.

TDC har indgået en otteårig outsourcing-aftale med IBM om udvikling og vedligeholdelse af koncernens ERP-systemer. Outsourcing-aftalen er den tredje, som TDC indgår inden for de seneste par år.

Værdien af aftalen ønskes ikke offentliggjort, men på baggrund af tidligere aftale med CSC er et gæt på mellem 400 og 500 millioner kroner ikke urealistisk.

Som et ikke-forretningskritisk område er ERP-området fundet egent hos TDC til outsourcing.

- Det er afgørende for, at vi kan levere regnskaber, men det er ikke afgørende for, om vi kan få et produkt på markedet den ene eller anden dato, siger administrerende direktør Klaus Pedersen fra TDC Services.

Sidste outsourcing-runde

ERP-området dækker over personale- og økonomisystemer, datavarehus og beslutningsstøttesystemer

Desuden har TDC vurderet, at ERP er et område, der i forvejen er orden i og så meget styr på internt i huset, at det ikke udgør den store risiko for rod ved outsourcing.

Endelig ser TDC et potentiale i et mere fleksibelt og dermed mere effektivt leveringsapparat samt fordele i at kunne fokusere egne it-udviklingsressourcer på kerneforretningens systemer, oplyser direktøren.

TDC startede gennemgangen af potentialet for outsourcing på it-området for et par år siden, og aftalen med IBM er den sidste.

- Nu har vi ikke planer om at outsource mere, siger Klaus Pedersen.

Få gener for medarbejdere

I 2003 indgik TDC aftale med CSC om outsourcing af driften af en stor del af teleselskabets mainframe-systemer. Her flyttede 183 medarbejdere arbejdsplads.

I januar måned i år indgik TDC endnu en aftale med CSC, denne gang om drift og vedligehold af koncernens arbejdspladser. Her flyttede 112 medarbejdere ud fra TDC, og aftalen havde en værdi på 385 millioner kroner.

TDC Services vil efter outsourcing til IBM have omkring 600 medarbejdere tilbage på it-området.

Ifølge direktøren vil aftalen kun medføre mindre geografiske flytninger af medarbejdere i Århus og København og ingen over landsdelene.

TDC har i aftalen med IBM sikret sig mulighed for, at en del af opgaverne med tiden kan lægges ud i lavtlønslande.

Læs mere om TDC's outsourcing i den trykte udgave af Computerworld fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere