Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Særlig computer sendt afsted til den danske astronaut Andreas Mogensen / Teleindustriens direktør Jakob Willer sætter ind mod unødvendig afgift / Apple betaler over 170 millioner kroner i forlig

Morgen-briefing: Særlig computer sendt afsted til den danske astronaut Andreas Mogensen / Teleindustriens direktør Jakob Willer sætter ind mod unødvendig afgift / Apple betaler over 170 millioner kroner i forlig / Microsoft vil hjælpe mod valgfusk med nyt team

Velkommen til dagens morgebriefing, som i dag er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om astronau-nyheder, Apple, der skal betale ved et forlig, Teleindustrien og Microsoft, der sætter ind mod valgsvindel.

God læselyst.

Særlig computer sendt afsted til den danske astronaut Andreas Mogensen

En særlig modificeret micro:bit-computer blev i weekenden sendt afsted mod astronaut Andreas Mogensen på den internationale rumstation ISS.

Det skriver DR.

Micro:bit-computeren skal astronautet bruge til at teste danske skolebørns forsøg i rummet, lyder det.

De danske skolebørn har har i efteråret kunne deltage i kodekonkurrencen MISSION ULTRA:SPACE.

Elevernes opgave var at finde på forsøg med micro:bit-computeren, som Andreas Mogensen kunne teste i rummet.

Mere end 1500 børn har været involveret i konkurrencen og projekt ultra:bit har modtaget over 500 forsøg.

”ULTRA:SPACE er en fantastisk tilføjelse til min mission. Hvis jeg kan være med til at skabe større interesse og viden om naturvidenskab og teknologi blandt børn og unge, bliver det endnu et højdepunkt i missionen. Jeg er meget spændt på at se, hvilke eksperimenter de finder på og glæder mig til at være elevernes forlængede arme i rummet,” siger Andreas Mogensen ifølge DR.

Apple betaler over 170 millioner kroner i forlig

Techgiganten Apple betaler 174,5 millioner kroner i et forlig for at afgøre en retssag, som det amerikanske justitsministerium har anlagt mod selskabet.

Sagen omhandler, at Apple angiveligt ulovligt favoriserede immigrantarbejdere frem for amerikanske statsborgere og green card-indehavere til visse job. Dette er i strid med en føderal lov, der udelukker diskrimination baseret på statsborgerskab.

Det skriver Reuters.

Apple har erklæret, at selskabet utilsigtet ikke havde fulgt reglerne.

"Vi har implementeret en robust afhjælpningsplan for at overholde kravene fra forskellige offentlige myndigheder, mens vi fortsætter med at ansætte amerikanske arbejdere og vokse i USA," meddeler Apple.

Teleindustriens direktør Jakob Willer sætter ind mod unødvendig afgift

Teleindustriens direktør Jakob Willer sætter ind mod en unødvendig afgift, hvor en række hjemmesider tager penge for at hjælpe kunder med at opsige deres teleabonnement til gengæld for betaling. Men det koster ikke penge at opsige sit abonnement.

Kunderne udfylder en formular på hjemmesiderne, hvorefter disse hjemmesider sender en besked til kundens teleselskab mod en regning på omkring 200 til 300 kroner.

”Det er en helt unødvendig omkostning,” skriver Jakob Willer, direktør for Teleindustrien i et indlæg og fortsætter:

”Hvis du ønsker at opsige dit mobilabonnement eller internetabonnement, anbefaler vi dig altid at tage direkte kontakt til din teleudbyder. Her kan du opsige dit abonnement helt uden en ekstraregning.”

Microsoft vil hjælpe mod valgfusk med nyt team

Microsoft vil sætte ind mod valgfusk og indblanding i valg gennem digitale angreb med initiativet Microsoft’s Election Protection Commitments.

”I løbet af de næste 14 måneder vil mere end to milliarder mennesker verden over have mulighed for at stemme ved landsdækkende valg. Fra Indien til EU, til Storbritannien og USA vil verdens demokratier blive formet af borgere, der udøver en af ​​deres mest grundlæggende rettigheder. Men mens vælgerne udøver denne ret, er en anden kraft også på arbejde for at påvirke og muligvis blande sig i resultaterne af disse,” skriver Microsofts politiske chef Bad Smith i et indlæg.

Frygten er, at hackere vil bruge traditionelle angrebsmetoder samt AI til at påvirke valg i en række lande.

Microsoft vil oprette et "Campaign Success Team" i Microsoft Philanthropies' Tech for Social Impact-organisation. Det nye Team skal hjælpe valgkampagner med at navigere i cybersikkerhedsmiljøet

Microsoft vil også yde services for hjælpe kandidater med at holde styr på deres indhold og eventuel ondsindet brug af dette.

Techgiganten vil også give adgang til en ”valgkommunikationshub”.