Bredbåndsfirma lukrerer på brodne kar

Telekoncernen A+ nyder godt af det kaotiske marked for bredbånd til boligforeninger, hvor flere selskaber har drejet nøglen om. A+ har hjulpet omkring 25 boligforeninger, efter den tidligere leverandør svigtede. Selskabet har i dag over 32.000 antenne- og bolignet-kunder.

Konkurser og bristede forventninger på antenne- og bolignet-markedet har vist sig at være en god forretning for telekoncernen A+, som er klar til at tage over, hvor konkurrenterne glippede.

- Vi går ud og hjælper boligforeninger, der er kommet i klemme, fordi andre ikke kan levere varen længere. Det er område, hvor man kan sige, at vi får glæde af, at andre er lidt for optimistiske, siger administrerende direktør Henrik Lind.

Telekoncernen A+ blev dannet i juli sidste år, da selskaberne A+Arrownet, A+Telecom og A+Networks blev samlet under samme paraply.

Opkøb

Bredbånd og telefoni til antenne- og boligforeninger har fra begyndelsen været det største fokusområde, og selskabet har i dag omkring 32.000 kunder på bolignet-området.

Nogle af dem er kommet til gennem opkøb.

A+ overtog blandt andet kunder efter konkursen i skandaleramte Kabelnettet.dk og har i alt hjulpet i omegnen af 25 antenne- og boligforeninger.

- Det skyldes, at vi har vores FWA og trådløse løsning. Vi kan i princippet sende en tekniker ud, og et par timer senere er de på nettet, fortæller Henrik Lind.

A+ har gennem et samarbejde med netværksleverandører Globalconnect sit eget fibernetværk, der dækker 75 danske byer.

Hertil kommer trådløs FWA-teknologi, som i dag udgør knap 10 procent af forretningen.

Økonomien er vigtig

Netop på grund af konkurrencen på markedet går Henrik Lind meget op i at have en sund økonomi. I 2004 blev det til et koncernunderskud på knap en million kroner, men det skal vendes i år.

- Vi brugte mange penge sidste år på at investere. Vi satser på, at vi kommer ud med sorte tal for hele koncernen i år, siger Henrik Lind.

Ifølge ham nærmer omsætningen sig med hastige skridt et trecifret millionbeløb i koncernen, der har 65 ansatte.

Budskabet til antenne- og boligforeninger er billigt bredbånd i form af en symmetrisk forbindelse på to megabit i sekundet til 99 kroner om måneden. Hertil kommer telefoni for 39 kroner om måneden.

Langt den største del af selskabets omsætning stammer da også fra det område.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere