Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmarks dyreste it-system åbner før tid / Skaberen af PowerPoint er død / AI-chatbots øger tech-giganternes vandforbrug betydeligt

Danmarks dyreste it-system åbner før tid / Skaberen af PowerPoint er død / AI-chatbots øger tech-giganternes vandforbrug betydeligt

Godmorgen venner.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Det er 12. september, og det er atter en gang morgen-briefing-redaktør Qëndrim Fazliu, der serverer dagens morgenplatte i form af fire korte nyhedsgodbidder.

Lad os komme i gang - og velbekomme!

Skaberen af PowerPoint er død

Dennis Austin, skaberen af PowerPoint, er død i en alder af 76 år.

Han døde 1. september i Los Altos, Californien, efter at have kæmpet mod lungekræft, der spredte sig til hjernen.

Det rapporterer Washington Post.

PowerPoint blev udgivet i 1987 af Forethought og gjorde det nemt for alle med en computer at lave præsentationer, hvilket ændrede den måde, information blev delt på.

Programmet blev senere købt af Microsoft og er nu en del af deres Office-pakke.

Trods den omfattende brug af PowerPoint-præsentationer på tværs af kloden, så er præsentationerne også blevet mødt af kritik for at være kedelige.

Det siges blandt andet, at både Steve Jobs og Jeff Bezos har forbudt brugen af PowerPoint-præsentationer i deres virksomheder.

AI-chatbots øger tech-giganternes vandforbrug betydeligt

Når brugere af populære AI-chatbots som ChatGPT, Bard og Bing Chat stiller de forskellige chatbots spørgsmål eller beder om hjælp, så bruger tech-giganterne bag disse chatbots flere liter vand på at nedkøle datacentrene.

Shaolei Ren, forsker University of California, har fundet ud af, at en samtale med en chatbot, hvor der indgår fra 5 til 50 promts kræver en halv liter vand.

Det skriver Seattle Times.

Microsoft rapporterede i deres miljømæssige bæredygtighedsrapport for 2022, at virksomheden brugte 34 procent mere vand end året før, primært på grund af AI-teknologi.

Også Google oplevede også betydelig stigning i vandforbruget.

Danmarks dyreste it-system åbner før tid

Skats vurderingsstyrelse åbnede mandag aften for det meget kritiserede ejendomsvurderingssystem før tid.

Det har ellers hele tiden lydt, at det nye system først ville blive åbnet i løbet af tirsdagen.

Det skriver Berlingske.

Det sker få dage efter, at det nye system blev beskrevet, som værende så spækket med fejl, at det kan betyde, at danskerne får forkerte vurderinger af deres ejendomme.

Det nye ejendomsvurderingssystem er med en samlet pris på fire milliarder kroner Danmarks dyreste it-systemet.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er ansvarlig for dyre it-systemet.

Orange Cyberdefense vil udfordre 'The big four' med nyt sikkerhedsanalyseteam

Sikkerhedsselskabet Orange Cyberdefense vil fravriste andele på markedet for sikkerhedsanalyser fra PwC, Deloitte, Ey samt Kpmg.

I den forbindelse har selskabet hentet Bo Drejer, der er GRC-ekspert, ind i folden som leder for det nye analyseteam, hvortil selskabet også er ved at headhunte analyseeksperter, som er vant til at arbejde med cybersikkerhed efter standarder som iso og nist.

Det skriver Orange Cyberdefense i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet vil man tilbyde det, der kaldes for one-stop-rådgivning, der skal omfatte både analyse, projektstyring samt implementering, efter de store sikkerhedsanalyser er blevet gennemført.

Bo Drejer kommer fra en lignende stilling hos netop PwC.

Det er ikke oplyst, hvor stort det nye analyseteam kommer til at være.