Artikel top billede

Bog: Når teamet bliver sin egen chef

Ny bog om medledelse gør læseren klogere på, hvad det vil sige at have en organisation uden et egentligt ledelseshierarki og på, hvordan man griber det an i praksis.

Stress og frustration er blevet en beklageligt fast del af arbejdslivet for mange, og det er efterhånden ikke usædvanligt at både chefer og medarbejdere bukker under og melder sig syge med stress i kortere eller længere perioder.

Den helt nye bog ”Medledelse – når teamet er chef” viser imidlertid en mulig vej ud af moradset og rummer både teoretiske og praktiske værktøjer, som gør det muligt at implementere medledelse mest effektivt.

Den er skrevet af Mette Aagaard, som har arbejdet indenfor området i mange år og mener, at medledelse på centrale områder både kan gøre organisationer mere effektive og medarbejdervenlige.

Medledelse dækker over en styremåde, hvor det ikke er en klassisk ledelse, der styrer slagets gang, men derimod de enkelte teams i organisationen.

Det giver de enkelte teams mere autonomi, tillid og plads til at prioritere det, de mener rigtigst over for kunder, brugere og borgere.

Hvilket i sig selv udgør et alternativ til mere end 100 års forestillinger om chefens og medarbejdernes rolle.

Ligeledes giver bogen bud på, hvad man skal sætte i stedet for det klassiske hierarki, styrer retning, ressourcer og resultater – og undgår kaos og junglelov, når arbejdsfællesskaberne skal fungere uden en traditionel chef.

Titel: Medledelse – når teamet er chef
Forfatter: Mette Aagaard