Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musks SpaceX stævnet for omfattende diskrimination / Apple i kovending: bakker op om reparationsret / milliardhandel

Morgen-briefing: Elon Musks SpaceX stævnet for omfattende diskrimination / Apple i kovending: bakker op om reparationsret / milliardhandel

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Med det tidlige nyhedsoverblik er morgenvært Niels de Boissezon.

Elon Musks SpaceX stævnet for omfattende diskrimination

Rigmanden og tech-magnaten Elon Musks raketvirksomhed, SpaceX, er i de amerikanske anklagemyndigheders søgelys.

Selskabet anklages for at diskriminere mod flygtning og asylansøgere i sin rekruttering, skriver nyhedsmediet Reuters.

Gennem flere år har selskabets jobopslag indeholdt den ordlyd, at det udelukkende er amerikanske statsborgere samt udlændige med den særlige ’green card’ arbejdstilladelse, der kan komme i betragtning til jobbet

Det udgør udsagn som anklagemyndigheden under det amerikanske justitsministerie betragter ’offentligt diskriminerende udsagn’.

Elon Musk har i en udtalelse kommenteret, at retssagen ’forvandler justitsministeriet til et politisk våben’.

Apple i kovending: Bakker op om reparationsret

Apples stilling til brugeres ret til selv at reparere enheder har længe været kritisk.

Selskabets standpunkt ændrer sig nu fra modstand til opbakning for vedtagelsen af en 'ret-til-reparation' lovpakke i den amerikanske delstat Californien.

Det skriver amerikanske CNBC.

Lovpakken går under navnet ’ Senate Bill 244’ og vil kræve af elektronikproducenter, såsom Apple, at de giver kunderne mulighed for selv at reparere deres enheder

I en meddelelse fra Apple ”Vi bakker op om SB 244 fordi det indeholder krav om at beskytte de enkelte brugeres sikkerhed samt producenterne intellektuelle ophavsret,” lyder det i en officiel besked fra Apple.

Simcorp-milliardhandel får det grønne lys fra EU

Milliardsalget af den danske software-virksomhed Simcorp har fået det grønne lys fra EU-kommissionen.

Med EU’s accept kan den tyske børs Deutsche Börs færdiggøre sit opkøb af den danske virksomhed.

Salget blev indledt i april og blev godkendt sidst august, længe før opkøbstilbuddets udløb 19. september, oplyser selskabet.

Ved salget af Simcorp bliver der handlet for 29 milliarder kroner, svarende til 735 kroner per aktie.

Mastercard og Binance indstiller krypto-partnerskab

Betalingsgiganten Mastercard og kryptogiganten Binance vil ikke længere samarbejde om de krypto-kortprogrammer, som selskaberne har indledt i fire udvalgte lande: Argentina, Bahrain, Brasilien og Colombia.

Hensigten med de særlige betalingskort, udstedt af Binance, var at give brugerne mulighed for at betale i traditionelle valutaer, men med kryptovaluta på en Binance-konto som underliggende finansiering.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

Mastercard vil fortsat have øvrige krypto-samarbejder, oplyser selskabet. Heriblandt er Binance-konkurrenten Gemini, som ligeledes fungerer som kryptobørs.